Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Neodhlásila si trvalý pobyt v prodaném domě, zaplatí pokutu přes milion od Největší Darebák - Nevidím nejmenší důvod k tomu, abych absolvoval nepříjemná...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 11. 2018 12:04

    Největší Darebák (neregistrovaný)

    Nevidím nejmenší důvod k tomu, abych absolvoval nepříjemná jednání na úřadě, ztrácel svůj čas (jsme na světě jen jednou a nikdo nám ho už nevrátí). Ta pokuta byla asi malá, protože nemotivovala k dodržení smlouvy.

  • 14. 11. 2018 14:33

    xf (neregistrovaný)

    Obecně vzato souhlasím. Nicméně to mi nebrání uvědomit si, že odhlásit bývalého majitele z TP na úřadě dá výrazně méně práce, času a výdajů, nežli soudní žaloba. Takže ta motivace zde byla zcela zjevně jiná. Nebo ne?

    Což samozřejmě nijak neomlouvá bývalou majitelku, že podepsala takovou "minu" ve smlouvě. A neomlouvá ji, že na to kašlala. Tedy nemyslím si, že se zde potkal lempl s člověkem mravním, ale lempl s vyčůránkem, vyhrál vyčůránek. No, já bych to za extra důvod k radosti nepovažoval, ani za dobrý "závdavek" do budoucna pro ostatní. Bude to motivovat k smluvním "minám".... a lemply to stejně asi nepoučí.

  • 14. 11. 2018 18:11

    Jiný (neregistrovaný)

    Asi takto, povinnosti lze ukládat jen dle zákona. Majitel(ten nový) nemá státem uloženu povinnost, odhlašovat nějakou vychytralou fuchtli. Takže udělal přesně dle práva, že trval na dodržení podmínek smlouvy. Kdyby ta smlouva byla neplatná, nebyl by katastrem potvrzen vklad do KN. Jistě, kdyby tam bylo třeba, že mu bude zadarmo pracovat na případných opravách nemovitosti, tak to jistě nelze.. To by jistě byl důvod neplatnosti smlouvy a nebylo by to vymahtaelné. jinak názor autora je zbytečně socanský. pokud se neměla zmíněná fuchtle kam přestěhovat, nelze problémy vyplývající z jejího NEBYDLENÍ přesouvat na majitele domu, není sociální úřad, od toho je stát a uměle jej tím zatěžovat. Tohle dělali bolševici. A jinak, pokud byh někdo na úřadě nahlásitl nazákladě zfalšované listinmy, např. plné moci či jakési dohody (kde by ale musily být náležitosti) tak se doupušítí tr. činu, a sice poškozování cizích práv, zfalšovat cizí podpis je jistě zásah do osobnostních práv. Taková veteš potřebuje každý den ránu pěstí.

  • 14. 11. 2018 18:43

    xf (neregistrovaný)

    Co to pleteš? Povinnosti majitele, zákony? Celá ta žaloba je o smluvní pokutě za něco, co měla udělat prodávající. Nemáš horečku?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).