Hlavní navigace

Názory k článku Musíte zaplatit exekutorovi, když dluh zaplatíte sice pozdě, ale dobrovolně?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 6. 2017 6:44

    Jan S. (neregistrovaný)

    Tohle je svinstvo. Chápu, že se lidi brání, když podvodní věřitelé uměle šponují úroky, smluvní pokuty a vymáhací náklady. Ale tento český odezdikezdismus vede jen k tomu, že malé dluhy se přestávají vymáhat. Podnikám a vedle toho pronajímám byty a bohužel mám dlužníky. Vím, že po nájemnících vymáhat dluh je nesmysl, po podnikatelích taky. Buď nic nemají a já budu muset platit soudní poplatek a odměnu/náklady exekutora a nic nevymůžu, nebo spadnou do insolvence. Když chci vymoct dluh řekněme 8000 Kč, zaplatím exekutorovi na odměně a nákladech skoro stejnou částku. Takže jsem v mínusu 16000 Kč. Dlužník se mi směje, jaký jsem blbec..... Nájemníka vystěhovat nemůžu, protože ho chrání občanský zákoník, do bytu vejít a vystěhovat ho na ulici nemůžu, to by bylo porušení domovní svobody a hned by volal policii, která by mě začala trestně stíhat. Žalovat drobné podnikatele nebo eseróčka nemá ekonomický smysl, protože dneska si každý zaloří sadu eseróček za 1 Kč a může je legálně zadlužovat. Sice existuje něco jako odpovědnost jednatele, ale plaťte si advokáty, aby ho k té odpovědnosti dotáhli kvůli dluhu v řádu nižší desítky tisíc, to zaplatím skoro stejnou sumu jen advokátovi a výsledek nula.

  • 28. 6. 2017 8:29

    as (neregistrovaný)

    Co to meleš? Četl jsi závěr soudu nebo si chceš jenom poplakat, že psychycky nejseš unést rziziko podnikání?

    Takže pro tebe lumene, KAŽDEJ EXEKUTOR I NAVRHOVATELKA EXEKUCE má právo na náhradu vynaložených prostředků, tedy mají právo na náhradu. Lžeš pokud píšeš že se dlužné částky nedočkáš...
    Jediné co soud řekl, že přestože dluh byl uhrazen, tak exekutor přesto konal nějaké úkony, které si pak chtěl nechat proplatit i když věděl, že dluh byl uhrazen, tedy fiktivně vytvářel nějakou práci co si chtěl nechat proplatit, v normální společnosti je to podvodné jednání, ale u nás je to pouze nežalovatelný právní omyl...

    Takže si ty lživé kecy říkej doma rodině o tom jakej si chudáček, ten kdo použije mozek si v článku přečte, že každej dostal zaplacený dluh a skutečné náklady co s tím měl, jenom chudáčkům jako ty prostě soud nepřiznal úkony nadbytečné co pouzte měli zvýšit "zisk" na základě vymyšlených úkonů...

  • 28. 6. 2017 8:55

    Jan S. (neregistrovaný)

    Soud přizná vždy vše, jelikož dlužníci se nebrání, na jednání soudu ani nepřijdou. Problém je nevymahatelnost. Dlužníci si jsou vědomi, že se jim nemůže nic stát, vězení pro dlužníky bohužel neexistuje a že exekutor na ně nemůže, schovají majetek, přepíšou na rodinu a nedostaneš z nich ani korunu. K čemu ti je pak rozsudek s přiznanou jistinou a přiznanými náklady řízení.........

  • 29. 6. 2017 14:02

    Václav Havel (neregistrovaný)

    Do háje, a kde se tedy bere těch milión lidí s exekucemi?

    Dokonce i v rodině jsme měli problém - dokonce s mobiliární exekucí, ačkoli jsme nikdy v životě nic nedlužili, ani půjčku jsme si nikde a nikdy v životě nevzali, ale protože "exekutor se důvodně domníval...", nakonec si dal říci.

    Já tyto plačky věřitelů beru za ztrátu soudnosti od věřitelů. A jejich názory jako máte vy za manipulaci, lež a překrucování faktů a reality. Nikde na světě, zdůrazňuji naprosto nic v demokratických zemích nenajdete tak drsný a zlodějský zákon exekuční mafie a možnosti věřitelů, jako je v České republice. Nástroje, které mají v ruce exekutoři a věřitelé se spíše podobá Alibabovi a 40 loupežníkům, než spravedlivému nástroji pro vymáhání dluhů.

    Ono je to na světě tak, že v podnikání prostě čas od času ztratíte - tak to v podnikání chodí. Občas musíte ztráty odepsat, ať jste pekař, řemeslník, pronajímatel, architekt či kdokoli jiný. Neexistuje seriózní podnikání, kde nikdy nepřijdete k nějaké ztrátě - základem je ovšem mít zisk větší než ztráty.

    Přestaňte už brečet. Právě zlodějské tažení proti dlužníkům a současná exekutorská mafie utržená z řetězů vyvolala protiakci. Dlužníky tu honí různé společnosti, které se snaží uvrtat lidi do doživotního dluhu - a jim je pak u zadele splácení dluhů, když "příslušenství" dluh klidně zmnohonásobí a udělá celoživotně nesplatitelným. Následně pak tito dávají příklad jiným dlužníkům, kteří se inspirují.

  • 29. 6. 2017 16:16

    cha (neregistrovaný)

    Mi se stalo neco podobneho. Exekuce dorucena tesne pred vanocnimi svatky, obratem vse (vcetne nakladu na jedno elektronicke podani k soudu a poplatecku za 5 hodin "pravni konzultace") slozeno na ucet "veritele" a stejne me to stalo 15000 na pausalni provizi. Pro pana soudce pakatel a pro pany pravniky taky, pro bezneho cloveka to zase tak "bagatelni" castka byt nemusi.

  • 9. 8. 2018 9:18

    Ayaxaya (neregistrovaný)

    Kdyz je narizena exekuce a exekvor nic nevymohl jakym tempem ci procemtem se exekuce neustale zvysuje? Nebo je to konecna castka? Co posle exekutor? Za odpovedi predem dekuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).