Hlavní navigace

Názor k článku Minimální mzda opět vzroste. Měli byste brzdit, varují vládu analytici od marťas - No tak si to shrneme. Podnikatelé v 90....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 8. 2015 10:36

    marťas (neregistrovaný)

    No tak si to shrneme. Podnikatelé v 90. letech byli povětšinou zvyklí na to, že daně se neplatí, zaměstnancům se vyplácí jen to nutné minimum a že zkrátka ve firmě se šetří na kdečem. Většina věcí přetrvala dodnes, jen se už holt v nákladech nedá utopit stavba domu a podobné zhovadilosti, které by v devadesátkách prošly bez mrknutí oka. No a hlavně najednou musí státu platit oni, né naopak, kdy stát vracel na DPH ve velkém. Už není možné vše, tak se šetří na těch zbylých věcech a první na ráně jsou samozřejmě zaměstnanci. O tom jak je minimální mzda a vše okolo ní směšné psát nebudu, to by bylo na delší psaní. Ale zmínil bych se o oddělaných hodinách a problému s nimi. Správně by +- mělo být 9000 hrubého = cca.160 hodin za měsíc. Ovšem realita je u těchto "šetřících" firem taková, že těch hodin je za měsíc třeba 200, a myslíte si, že někdo za těch 40 hodin navíc dostane zaplaceno?? Výsměch, zaměstnavatel řekne, děláš na úkol je to tvůj problém. Nelíbí se ti?? Můžeš jít, do týdne seženu dalších 10 jako jsi ty. Tady není problém v tom propuštěném, ten si na takových 99% pomůže, ale je tu problém v tom systému, že takovým způsobem může někdo "podnikat". Opravdu by mě zajímalo jak to, že v Německu i ta poslední uklízečka musí dostat hrubého necelých 40tis., čím to je, že německé firmě se vyplatí uklízečka za 40tis a české se nevyplatí za 12tis???? Odpovím si sám je to prosté, tak jak jsem psal podnikatelé si u nás zvykli. Zvykli na to, že zisky musí být horentní, pokud by byl náhodou zisk menší, tak se začne kvičet a svádět vše na stát. Německo je země, která je v cenách většiny položek porovnatelná s námi. Tak jak to, že to v tom Německu funguje a tady ne??? Nenažranost "podnikatelů" u nás, nic víc za tím není. A pak přijde Babiš s evidencí tržeb a je to opět špatně a opět je zde kvičení především nepoctivých podnikatelů. To, že se má ET zavést nejdříve v obchodech a hospodách s tím plně souhlasím, tam státu utíkají stovky milionů. Vím kde jsem zaměstnaný a vím kolik restauračních zařízení a maloodběratelů faktury vůbec neřeší, takže mně nikdo nepřesvědčí, že se jedná pouze o minimální počet takových nepoctivců. Je jich VĚTŠINA!!!!
    PS: Minimální mzda je v EU nižší jen v Rumunsku, Litvě a Bulharsku, dalších 18 státu EU má vyšší minimální mzdu než Čr - to je opět argument k zamyšlení všech kvičících podnikatelů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).