Hlavní navigace

Názor k článku Kreditní karta a bankovní účet (nejen) pro cestovatele od xls - 1) Nevím, co se myslí u KK Rb...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 7. 2013 11:17

    xls (neregistrovaný)

    1) Nevím, co se myslí u KK Rb tím mobilním bankovnictvím, ale když máte kartu bez účtu, tak nemáte (narozdíl třeba od Citibank) k dispozici žádný způsob kontroly transakcí, žádné bankovnictví. Na cestování to pak zrovna není, protože vám to někdo vyluxuje a vy se to dozvíte po měsíci z výpisu.
    2) Nevím jak vy, ale při cestování do exotičtějších (a méně bezpečných) zemí dávám přednost neembosovaným kartám, které není tak snadné vykrást. Jestli se placení dá řešit více způsoby, to rozhodující je pro mě výběr z bankomatů - a u něj je důležitější kurz než poplatek za výběr. A to splňovala prakticky jen Axa. Z tohoto hlediska je článek spíš zklamáním.
    3) Nakonec bude asi pro dost velký počet lidí řešením založit si účet v Německu (nebo jinde venku) s bezplatným vedením, elektronickou kartou, výhodnými kurzy a nulovými nebo nízkými poplatky za výběr. Osobně používám takový účet s kartou už přes 5 let, tímhle Maestrem se sice u obchodníků většinou asi nezaplatí, na internetu vůbec, ale jsem poměrně klidný, kdyby mi ji ukradli, a jen na výběrech z bankomatů jsem ušetřil pěkných pár tisíc. Po Axe jasná volba.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).