Hlavní navigace

Koruna v úterý víceméně stabilní

16. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Úterní obchodování na koruně bylo nezajímavé. Co bude zajímavé sledovat na trhu s korunou vůči euru?

Úterní obchodování na koruně bylo nezajímavé. Kurz CZK/EUR osciloval okolo úrovně 25,88 a za celý den neopustil pásmo 25,84–25,91. Jen nepatrné ztráty zaznamenal polský zlotý, naopak mírně posílil maďarský forint. Polskou měnu nepodpořila jádrová inflace, která opět zvýšila šance na pokračování cyklu snižování sazeb. Jádrová inflace se v březnu dále snížila na 1,0 % meziročně. Přitom ještě na konci roku 2011 převyšovala 3 %. Již v pondělí byla zveřejněna celková inflace za březen, která poklesla z 1,3 % na 1,0 %, což bylo jednu desetinu pod tržními očekáváními.

Zítra se dočkáme ekonomických údajů opět pouze z polské ekonomiky, když budou zveřejněny údaje z trhu práce. Průměrná hrubá mzda by měla v březnu růst méně než v předchozím měsíci a zaměstnanost by měla poklesnout o 0,9 % meziročně. Náš kolega z Polska je u vývoje mezd optimističtější, když očekává dokonce zvýšení dynamiky ze 4,0 % y/y na 4,5 %. 

dan_z_prijmu

Na trhu s korunou vůči euru bude převažovat opět obchodování technického charakteru s ohledem na náladu investorů v regionu i na globálních trzích. Důležitou technickou rezistenci nadále představuje oblast kolem 25,95, úroveň podpory se pak nachází na 25,70.

Česká swapová výnosová křivka se v úterý posunula mírně výše (kratší konec přibližně o 2 bb a delší o 1 bb). Svým pohybem pasivně následovala vývoj na eurovém protějšku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je analytikem Komerční banky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).