Hlavní navigace

Názory k článku Kdo vládní omezení a zákaz činnosti odskáče nejvíce?

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 4. 2020 8:30

    bez přezdívky

    Souhlas. Ale jak to řešit? Pokud stát bude těmto lidem ještě víc finančně pomáhat (jinak než z peněz pracujících to nejde), tak postupně pro stále více lidí bude výhodnější přestat pracovat a brát ještě vyšší dávky od státu (zase z peněz těch zbývajících pracujících). A tak pořád dokola, až zůstanou jen pobírači dávek.
    Tedy reálnější by bylo jít opačnou cestou, přiškrtit pobírače všech možných dávek a alespoň udržet platy pracujících.

  • 14. 4. 2020 12:36

    ow

    Peníze pracujících... zachování platů pracujících.... vznešená a dobře míněná slova. Jak z brožury pro třídní boj. Podprahově sdělujete, že pouze někým zaměstnaný člověk pracuje a za svou práci (a to rozhodně nezpochybňuji) si zaslouží finanční odměnu. Zbytek jsou příživníci a povaleči. Jednoduché, černobílé.
    Pobírači všech možných dávek - zemědělci jsou jasní. Nejsou zaměstnáni, sami zaměstnávají ostatní jen málo, krystaličtí příživníci a berou dotace na všechno možné a i přídavky na děti. Tedy jedna dávka za druhou. A ještě můžou za povodně blbě osetým polem. Pak švadleny, kominíci, kamnáři, ševci, udržovatelé tradičních řemesel, holičky, truhláři... - daně to neplatí, jen povinné minimum, doma se povalují, na nějakou sociální dávku zhusta dosáhnou, přitom zloději to jsou, neví, co by si za svou práci řekli. Moment, jaká práce, jaký plat za ní, však do práce nechodí. Dělají, co je baví a proč někomu dotovat jeho zábavu. Nějaký kulturní a kór nehmotný dědictví, k čemu to je dobrý. Klienti úřadů práce - povaleči a lenoši, všude píšou, jak chybí lidi ve výrobě, a oni se válí na podpoře. Pobírači dávek sociálních - jedna kategorie jsou ti, kteří nějakou nepřízní osudu do záchranné sítě spadli a jen obtížně se hrabou ven. Druhá kategorie jsou pobírači dávek celoživotní od kolébky do hrobu. Obě skupiny mají ale jedno společné. Seberte jim dávky a počítejte s razantním nárůstem drobné kriminality. Od vykradené sklepní kóje po kudlu mezi žebry a následnou lustraci vašich kapes.
    Dále na státní cecek přisáté neziskovky, politické strany, církve, odborové svazy..... Buďte chlap, bouchněte do stolu a stopněte jim přísun peněz z rozpočtu. Ať je živí donátoři, straníci, členové odborů, věřící.... Prosaďte, aby senátor byla čestná (= neplacená) funkce, to samé poslanec. Plaťme z peněz pracujících pouze ministry a z jen z nich sestavujme vládu. Dobrej výkřik do tmy, že jo.

  • 14. 4. 2020 17:14

    bez přezdívky

    To jste nějak vedle.Predstavte si člověka,který je sám a plati 9000 najem s inkasem.Když půjde dělat na HPP,tak protože je v exekuci,dostane k výplatě 11037 Kč.Při hrubé mzdě 25000 Kč.Dostane 714 Kč příspěvek na bydlení.víc nic.Takže má 11751 Kč.Zaplatí 9000 za bydlení a zbude mu 2751 Kc na celý měsíc.Když si odmyslím,ze nepije a nekouří,bude z toho kupovat jídlo,pití,hy­gienu,mycí a prací prostředky,platit pojitky,provoz auta a benzin do prace a zpět,případně bus a MHD nebo vlak.Vsechny opravy,poplatek CT Cro,it mobil,oblecení,le­ky,pokracovat se da ještě dlouho.Plus doplatky energií.Co myslíte,kdyz bude pracovat na DPP,nebude se mít normálně..?

  • 14. 4. 2020 9:24

    Kousavka

    Ještě by se slušelo dodat, že existují profese, které na krizi naopak vydělají. měli by to být zdravotníci, kteří slouží až do roztrhání těla, pak výrobci roušek (nikoli dobrovolníci, ale firmy, které přeorientovaly výrobu začaly šít roušky jako náhradní výrobu), hasiči, policisté a třeba i pracovníci dětských domovů, kteří jedou jako fretky, protože se musejí postarat o děti, které ze dne na den musely opustit školy.

  • 14. 4. 2020 10:04

    Lol Phirae

    existují profese, které na krizi naopak vydělají. měli by to být zdravotníci

    Ti teda rozhodně nikoliv. Vzhledem k chaotickým opatřením Kena a spol. jsou normální výkony v nemocnicích pomalu na nule. Nedělají se plánované operace, omezená péče o onkologické pacienty, veškerá neakutní péče, a celkově to začíná být dost tragédie. Ve financování nemocnic bude obrovský propad. A co se týče lékařského personálu, v nemocnicích jsou dlouhodobě tradicí nezákonné přesčasy na hranici fyzických možností, takže tam už se platově taky nic nenažene (a ani nebude z čeho platit). Navíc viz výše, "ne-COVIDový" provoz je více méně mrtvý, takže efekt spíš opačný.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).