Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Hypotéky v roce 2019: Co se děje s úroky, jsem ještě nezažil, říká expert od Já - Nejlepší je, že nejvíce tady beztak řvou Ti,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 2. 2019 17:06

    (neregistrovaný)

    Nejlepší je, že nejvíce tady beztak řvou Ti, co za komančů přišli zadarmo či levně k nemovitosti (pozemku, materiálu ke stavbě baráku) anebo ji dostali zadarmo od svých rodičů. Nyní mají plno keců v tom, že dnešním mladým lidem by se nemělo pomáhat a ať se každý o sebe postará sám. Myslím si, že kdyby si dnes měli koupit za ty směšné almužny byt za XX mega, tak jsou těžce v prdeli. Ale samozřejmě sytý hladovému nevěří. Jsme opravdu neskutečný národ. Vyždímat to nejlepší co z komunismu šlo, převléknout kabát a teď nadávat, jaký to byl hrozný režim a že teď je skvěle. No nevím obyčejné průměrné rodině skvěle opravdu není. Jo a všichni nemůžeme být IT, jaderní inženýři, či doktoři. Protože, kdo Vám na staré kolena utře Vaše posrané prdele a dá Vám najíst.

  • 5. 2. 2019 14:02

    Terorist (neregistrovaný)

    Souhlasím, že jsou zaměstnání, kde si člověk stěží vydělá na jídlo. Jenomže proč tomu tak je? Protože zbytek peněz co schází na zaplacení nájmu, energií a podobně dostanou bez práce ve formě podpory od státu (někteří mají příspěvek i na to jídlo). Pokud by však byl příspěvek státu nižší, tak si myslím, že by se lidi bouřili a kdyby stát nepovolil, tak to musí povolit na druhé straně a konečně by některé pozice dostaly odpovídající ohodnocení. Jasně, nejde to ze dne na den, chce to postupně, ale na to lidi nemají vytrvalost a zaměstnavatelům to vyhovuje (proč platit někomu průměrný plat, když stejnou práci udělá téměř za třetinu a zbytek je na odměny, které řadoví zaměstnanci v životě neuvidí) I v IT nebo doktor může dostávat málo, ale starší si netroufnou otevřít si ústa na zaměstnavatele a pokud mladí dostanou podporu, tak taky nemají důvod si dupnout a zaměstnavatel se na celoroční dovolené na Bora Bora směje.

  • 5. 2. 2019 17:47

    Terorist (neregistrovaný)

    Ještě abych doplnil, tak ano souhlasím, trochu jsem to v předchozím příspěvku zveličil, ale něco na tom je. Potom ještě jak stát podporuje mladé, tak většinou podpoří tu skupinu, která to nepotřebuje, viz půjčky pro mladé na bydlení, kde stát půjčí až 1,2M na byt nebo až 2M na dům. Když se o to budete zajímat více, tak stát chce jako první zástavní právo. To se dá pochopit, tuhle podmínku mají hypotéky taky. Pokud to ještě někomu nedošlo, tak zbytek musí dát člověk ze svého (jasně, určitě se dá sehnat méně výhodná hypotéka, ale to už je jedno, jestli budu mít výhodnou hypotéku pouze u banky). Dále jsou nastavené podmínky tak, aby se dal koupit pouze starší byt. Zjišťovali jsme zda se dá pořídit rozestavěný byt. Odpověď byla komplikovanější, ale když to zjednoduším, tak vyšlo že ne. Takže nám z toho vyšlo, že buď pořídit starý byt a následně ho zrekonstruovat (na to potom nejsou finance) nebo si to zařídit jinak. Dobře, ještě by prošlo pořídit si garsonku v novostavbě, ta by po dostavění mohla být ještě volná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).