Hlavní navigace

Názory k článku Družstevní záložny proti bankám - vyrovnaný souboj

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 9. 2004 7:52

    Zdeněk Piroutek (neregistrovaný)
    Jenom pro upřesnění.
    U FIO jednorázový platební příkaz zdarma je jenom v rámci FIO ( což zase není tak častý případ), jinak 2 Kč. Dříve šlo sice i mimo FIO platit "zadarmo" a to přes Termínované vklady při jejich obnově, ale to již pár měsíců neplatí, inu na co čecháček nepřijde. Tu změnu jim ale za zlé nemám a jinak s FIO spokojenost. Člověk nemůže chtít vše.
  • 22. 9. 2004 16:33

    Petr (neregistrovaný)
    Zrovna před pár dny jsem se díval, jestli by se mi nevyplatilo přejít s účtem k FIO. Potřebuju měsíčně 1 SIPO, občas nějaký příkaz, internetbanking, 1 elektronickou a 1 embosovanou kartu a hlavně co nejnižší fixní poplatky. Zjistil jsem, že oproti mé aktuální bance by to vyšlo ročně stejně (rozdíl řádově desetikoruny), a to jsem na jejich stránkách nenarazil na podobné špeky, které se popisují tady (viz rozlišení účtu s pomocí VS). Když si k tomu přidám minimální síť a pověst, není co řešit.

    Už aby sem pořádně vstoupila nějaká zahraniční banka a zůstala u své domácí poplatkové politiky. Tady těch zlodějů mám už dost.
  • 27. 9. 2004 9:38

    Dejv (neregistrovaný)
    Řekl bych, že tady taková banka je? Hlavně má, jelikož je rakouská, 100% ručení vkladu. Internetbanking gratis, u platebních karet se prostě poplatkům nevyhnete, vedení účtu 10,- Kč/měs u privátního, 33,- Kč měs u podnikatelského. El. platby v korunových položkách. Nechci tady dělat reklamu, nicméně to jištění a slušnost mě celkem nadchly. Odešel jsem okamžitě od GE Capital (měsíčně mě stála na podnik. účtu okolo 400,-) a nyní se vejdu se dvěma účty (private a podnik.) do 100,- Kč. No a musíte, si, tak jako všude, počkat po ověření vaší bonity na plat. kartu (poboček málo - ale v bankomatu ČSOB 5,- Kč/výběr).Event. tedy: www.wspk.cz
  • 28. 9. 2004 12:45

    Patrik Chrz (neregistrovaný)
    No a musíte, si, tak jako všude , počkat po ověření vaší bonity na plat. kartu
    No, tak jako všude to určitě nebude. Když jsem měl kdysi účet u Živnobanky (než zdražili), tak mi kartu vydali okamžitě. Sice jenom Visa electron (debetní), ale výběr 10.000,-- denně. Když zdražili, tak jsem přešel k WSPK. Kartu ani nemám; když potřebuju prachy, tak si za 2 Kč vyberu přímo na přepážce. Když neprováním platby do zahraničí, tak se s veškerými poplatky vejdu do dvacky (10 Kč za vedení + 1 nebo 2 Kč za pohyb, výpisy jsem si zrušil - stačí mi, když se občas mrknu přes Internet).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).