Hlavní navigace

Názory k článku Daňové trestné činy: Odnětí svobody až dvanáct let!

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 6. 2007 15:12

    tutii (neregistrovaný)
    Já mám opačný problém. Stát na mně v roce 2001 vymahal neoprávněně 2 mil. a tím mi firmu zlikvidoval. Na odpor vždy všichni, včetně ministra Sobotky reagovali obsáhle, že je vše v pořádku, až soud jejich jednání označil za selhání. Minulý týden se mi snažilo MF zalepit oči 24 000 Kč jako náhrady újmy. Ti zopdovědní by měli dnes sedět podle vlastních, zákonných kriterií. Vzkazuji jim, nenechal jsem to ležet.
  • 19. 6. 2007 15:35

    souhlas (neregistrovaný)
    Je správné, že se nedáte! Vymáhejte tvrdě odškodnění! Nezapomeňte ani na to, aby bylo zjištěno, zda k pochybení nedošlo lajdáctvím úředníků - ti by pak měli dostat kopačky!
  • 19. 6. 2007 16:19

    tutii (neregistrovaný)
    To nebylo lajdáctví, to byl záměr a považuji to za zločinné spiknutí, soud konstatoval porušení LZLPaS a na jednání úředníků mám jen nepublikovatelné výrazy. Bohužel tito úředníci požívají ochranu státu a zítra jde stížnost do Štrasburku. Daň mi byla vyměřena podle úředního záznamu, který jsem nesměl vidět a po sedmi letech, kdy jsem dosáhl svého ( nahlénutí) byly tam takové matematické chyby, které rozeznají děti, ale státní zast. policie, MZ nevidělo chybu v tom, že 3,5 mil je méně než 2,9 mil aj aj aj.
  • 20. 6. 2007 7:35

    anonymní
    Problém je v tom, že naše popřevratové zákony jsou nesmírně složité, navzájem si odporující a umožňující několikerý výklad. Berní úředník se tedy musí řídit, byť nesmyslnými zákony, rozhodnutími a metodickými výklady svých nadřízených. Ale takto to asi funguje u každého zaměstnavatele. Pochybuji, že usmlouváte policistu (pokud nejste celebrita a nedáte mu CD s autogramem), že vás radar někde blýskl při překročení rychlosti, a že se žádná bouračka nestala a nikoho jste neohrozili a že tam ta omezená rychlost je pro to, že je tam dobrý zdroj výběru pokut a pokutě se tak vyhnete. Ostatně, i soudy pracují rozdílně, když v jednom kraji dají ve stejné kauze pravdu berňáku, a v jiném kraji zase daňovému subjektu.

    V této republice je placení daní něco úchylného, a nebýt zaměstnanců, kteří daně zaplatit musí automaticky srážkou ze mzdy (pomineme černou mzdu neprohnanou přes pásku), nevím, z čeho by parlament, senát a další vyžírkové mohli utrácet. Nedivme se proto, že republika je tam kde je a že pokud chceme potáhnout silnici novým asfaltem, musíme prodat nějaký státní majetek. Ale co až ten dojde? Viděli jste, že by v Německu či v Americe něco rozprodávali, aby mohli udělat novou silnici? Přesto tam nemají silnice v tak katastrofickém stavu jako u nás. A nejde jen o silnice - hoří toho mnohem více: školství, bezpečnost, zdravotnictví ...

    Je hloupostí snižovat daně jen některým vyvoleným, je třeba zaměřit se na poctivé placení daní nás všech. Pokud někteří vyvolení daně neplatí (ale mají ruku neustále nataženu a bohatě se do ní sypou prostředky vybrané od jiných), jsou to černí pasažéři.
  • 22. 6. 2007 9:44

    souhlas (neregistrovaný)
    Tohle je správný názor !!!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).