Hlavní navigace

Měšec.cz: daňové přiznání spočítáme za vás

22. 2. 2010
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Podat daňové přiznání je hračka. Spočítáme vám ho, online si jej vyplníte a včetně příloh odešlete na úřad. A bez podpisu.

V letošním roce máte hned několik možností, jak vyplnit daňové přiznání za rok 2009. Můžete využít klasické formuláře v PDF, nebo pokud preferujete práci s tabulkovým prohlížečem, využijte daňový formulář v Excelu. Komfortní daňové přiznání si však vychutnáte tehdy, když využijete chytré kalkulačky a formuláře, které tu nejtěžší práci odvedou za vás. Stačí jen správně dosadit data.

Chytrá daňová kalkulačka  vše spočítá za vás

Exkluzivní daňová kalkulačka na serveru Měšec.cz za vás sama spočítá váš přeplatek nebo nedoplatek daně finančnímu úřadu. Kromě toho zjistíte i výši svých přeplatků nebo nedoplatků na zdravotním pojištění a sociálním pojištění. Data se nikam neodesílají, vše máte pod kontrolou. Vyberte si s z verze pro zaměstnance a pro podnikatele-OSVČ.

daňová kalkulačka 2009 (350x100)

Chytré formuláře pro daňové přiznání

Nové formuláře Ministerstva financí České republiky vám umožní všechny údaje vyplnit přímo v počítači a vše za vás samy spočítají. Data se nikam neodesílají, stačí vám pouze běžný Adobe Reader pro PDF dokumenty.

Chytrý formulář přehled příjmů pro sociální správu

Přehled příjmů a výdajů osoby samostatně výdělečně činné můžete zadat do chytrého formuláře České správy sociálního zabezpečení a formulář vše sám spočítá.

Chytrý formulář přehled příjmů pro zdravotní pojišťovnu

Nemusíte hledat formuláře pro zdravotní pojišťovny. Na serveru Měšec.cz najdete všechny pohromadě a vždy aktuální. Škoda jen, že pouze Zdravotní pojišťovna MÉDIA má chytrý formulář, který vše za vás spočítá. U ostatních máte na výběr z klasických verzí ve Wordu a PDF.

skoleni_15_5

Stáhnout zdarma, download

  1. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna – formulář ve Wordu, formulář v PDF
  2. Oborová zdravotní pojišťovna – formulář ve Wordu, formulář v PDF
  3. Revírní bratrská pokladna – formulář
  4. Vojenská zdravotní pojišťovna České republiky – formulářpoky­ny
  5. Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky – formulář v Excelu, formulář v PDFpokyny
  6. Zaměstnanecká pojišťovna Škoda – formulářpoky­ny
  7. Zdravotní pojišťovna MÉDIA - interaktivní formulářpokyny
  8. Zdravotní pojišťovna METAL – ALIANCE – formulář
  9. Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra České republiky – formulářpoky­ny

Pošlete formuláře elektronicky a bez podpisu

Vyplněné formuláře pro finanční úřad, zdravotní pojišťovnu i sociální správu sice můžete donést na úřady osobně, nebo zaslat poštou, ale existuje lepší způsob, jak strávit čas. Chytré i jiné formuláře můžete úřadům poslat elektronicky a nepotřebujete ani elektronický podpis. Stačí si zřídit datovou schránku. Datová schránka je pro občany i OSVČ zcela zdarma a na počkání ji vám zřídí na každém pracovišti czech pointu. Datové schránky mají příliš negativní publicitu, přitom zbytečně. Sledujte server Měšec.cz, naučíme vás je používat a vytřískat z nich maximum. A zadarmo.

Daňové přiznání online

Pokud používáte elektronický podpis, můžete podat daňové přiznání online. Stačí k tomu využít státem spravovaný Daňový portál. Pro Ostravany však platí nutnost vyhledat Ostravu pomocí hvězdičky a slova Ostrava (tj. * Ostrava), jinak ji daňový portál nenajde. Problém podrobně rozebírá server Aktuálně.cz.

Jak budete letos podávat/zasílat daňové formuláře?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).