Hlavní navigace

Názory k článku Cyrrus:ranní komentář

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 5. 2012 18:32

    Bobo (neregistrovaný)

    Oni na rozdíl od vás část peněz vezmou na své náklady + zisk a zbytek nějak dopadne. Nebo je zahoďte rovnou a je stejný výsledek bez starostí.
    Lidi nebuďte naivní a vydělávejte sami.
    Na CENTRÁLNÍ ADRESE.
    Týká se výběrových řízení. Kdo hledá nové podnikatelské příležitosti, měl by rozhodně sledovat Centrální adresu pravidelně, protože na ní jsou zveřejňována všechna výběrová řízení, jejichž zveřejnění je povinné ze zákona. V minulém roce to představovalo 20 168 zveřejněných formulářů veřejných zakázek. K tomu se ještě přiřadilo 3708 dražeb s celkovým objemem draženého majetku v hodnotě 10,5 miliardy korun, za který se vydražilo 4,9 miliardy korun. "Za loňský rok jsme zaznamenali denní průměr 3645 přístupů, kdy si uživatelé stáhli ze stránky nějaký formulář," říká Ing. Antonín Ambrož, vedoucí odboru koncepcí elektronických služeb České pošty, která Centrální adresu.cz provozuje, a dodává: "Od 1. května 2006 vstupuje v platnost nový zákon o veřejných zakázkách, který respektuje požadavky Evropské unie na jednotné formuláře. Již nyní se připravujeme, abychom mu vyhověli." Vyplněný formulář veřejné zakázky lze zadat ke zveřejnění správci Centrální adresy elektronickou cestou nebo v listinné podobě prostřednictvím klasické pošty. Elektronické podání zakázky je možno provést dvěma způsoby - přímým zadáním prostřednictvím online formuláře na webových stránkách Centrální adresy nebo s využitím programu SW602XMLFiller a odesláním dat na server Centrální adresy (kvůli požadavku na zabezpečenou komunikace se nepoužívá elektronická pošta). V obou případech je nutné kromě internetového připojení vlastnit také kvalifikovaný certifikát podle zákona o elektronickém podpisu. Ten u nás vydávají tři certifikační autority, z nichž jedna je Post- Signum QCA - Kvalifikovaná certifikační autorita České pošty. Program SW602XMLFiller a příslušné formuláře lze použít i při zadání zakázky v listinné podobě, a to tak, že se po vyplnění formuláře vytisknou a odešlou správci Centrální adresy poštou. Oproti vyplnění předtištěného formuláře psacím strojem má použití elektronických formulářů tu výhodu, že je u nich zabudována vnitřní kontrola jednotlivých položek, a tím je zajištěno dodržení povinných konvencí. Inženýr Ambrož s potěšením konstatuje, že stále přibývá počet těch zadavatelů veřejných zakázek, kteří používají místo papírových formulářů elektronické, čímž výrazně ušetří práci sobě i provozovateli Centrální adresy.cz. Jejich podíl již dosáhl 13 procent a tím se Česká republika zařadila v Evropské unii mezi čtyři nejpokročilejší země. Česká pošta motivuje zákazníky k používání elektronických formulářů i tím, že cena za zveřejnění takto podané veřejné zakázky je výrazně nižší. Vzhledem k tomu, že pořízení kvalifikovaného certifikátu přijde u certifikační autority PostSignumQA na pouhých 190 korun, elektronická forma zadání se vyplatí již při jedné veřejné zakázce. JARDAWINTER

    Zdá se to složité? Ne není. Prostě se podívejte na centrální adresu, zadejte dražební kalendář a jděte se podívat na dražbu. Nejlépe několikrát. Potom si v dražebním kalendáři vyhledejte nemovitost a investujte.
    Podržte nemovitost pět roků, potom nemusíte platit daň ze zisku a prodejte.
    To je kšeft a tak se vydělává.
    Stává se , že majetek se prodává za zlomek ceny a zisky jsou velké.

    Pokuď chcete o peníze přijít, doporučuji dát různým chytrákům: Dubajské fondy, dovolená na čtyřicet let zaplacena dopředu, různá letadla a podobné hovadiny, makléři, investice do kravin.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).