Hlavní navigace

Čekání na Ježíška a Santu Clause

23. 12. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dnešní obchodní seance se podle očekávání nesla v klidném svátečním duchu Vánoc. Aktivita investorů je slabá, ale není se čemu divit.

I přesto, že někteří investoři zdobí stromečky, balí dárky a z kuchyně se jim line vůně kapra a cukroví, světové indexy stále rostou. Zobchodovaný objem je pro dnešní den třetinový oproti jiným běžným obchodním dnům. Investoři už netrpělivě čekají, co jim přinese Ježíšek, bude to býk či medvěd? Významnější pohyb dnes můžeme sledovat u společnost Lanxess, která potvrdila cíle na letošní rok a v roce příštím management předpokládá další zlepšení hospodaření a větší úspory. Akcie reagují nárůstem + 4,3 % na hodnotu 47,65 EUR.

Akcie společnosti CME na pražské burze dnes dohánějí silné nárůsty z pátečního obchodování v USA a připisují kolem 16:00 SEČ +7 % (66,25 CZK).

V 14:30 SEČ byl reportován vývoj osobních příjmů a výdajů v USA. Osobní výdaje byly v souladu s očekáváním, osobní příjmy byly mírně horší, ale bez významné reakce na trzích.

Myslím si, že obchodování ve svátečním rytmu by mohlo vydržet i ve zbývajících dnech do konce roku a mělo by být poklidné.

Německý index DAX za celý rok 2013 připsal + 24 %, index EUROSTOXX 50 +16 %. V USA jsou čísla ještě lepší, index Dow Jones + 24 %, S&P 500 + 28 % a nakonec index Nasdaq, který celkově připisuje letos + 36 %.

Všem investorům přeju šťastné a veselé Vánoce a bohatou nadílku pod stromečkem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracuje jako analytik ve společnosti Cyrrus

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).