Hlavní navigace

Názory k článku Bydlíte v místě, kde chybí chodník. Musí vás v případě zranění odškodnit vlastník účelové komunikace?

  • 29. 5. 2024 14:22

    boja

    Obec si z mého pozemku v územním plánu přes moji námitku vytvořila veřejné prostranství (pro info: "Územní plán" je "opatření obecné povahy", proti kterému není od 1.1.2024 přípustný žádný opravný prostředek).
    Ještě předtím si na jeho části obec vybudovala veřejnou komunikaci - silnici.

    Zastupitelé obce s tím zjevně nemají sebemenší problém (ani morální), nemají ani potřebu již nic dalšího řešit (kromě toho, že mi od 1.1. 2024 zvýšili daň z nemovitosti).

    V současné době diktátu levičáků*) z Bruselu, kdy je konečně opět možno takto zacházet se soukromým majetkem, bych se nedivil, kdyby mi tím vznikla i povinnost komunikaci udržovat a v případě jejího neudržování zodpovídat za škody vzniklé při dopravních nehodách, ke kterým by na neudržované cestě mohlo dojít. Možná mohu být v takovém případě i trestně stíhán pro zanedbání povinnosti s následkem ... .

    *) levičák není urážka, jde "klamavé slovo" označující "osobu, která o sobě tvrdí, že bojuje proti kapitalismu, přičemž ve skutečnosti podkopává vše, co doposud ještě kapitalismu vzdoruje". Autoři definice: Jean Yves Le Gallou a Michel Geoffroy, v Dictionnaire de novlangue 2015 (Slovník novořeči).

    29. 5. 2024, 14:26 editováno autorem komentáře

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).