Za obědy v restauraci platíme o 5 Kč více než v roce 2016

Sdílet

Za obědy Češi letos zaplatí v průměru o 5 Kč více, než v roce 2016. V první čtvrtině roku 2017 činila průměrná útrata 107,40 Kč. Ve stejném období loňského roku to ale bylo 102,30 Kč.

Nejvíce lidé platí za obědy v Praze, a to přibližně 120 Kč. Druhým nejdražším městem je pak Brno s březnovými bezmála 114 Kč za jeden oběd. Do stokoruny se lidé naobědvají v restauracích již jen v Ostravě, Olomouci a Jihlavě, uvádí Jiří Bryc, produktový manažer Ticket Restaurant Card.

Útraty zaměstnanců v jednotlivých městech.
Autor: Ticket Restaurant

Útraty zaměstnanců v jednotlivých městech.

Současný celorepublikový průměr se blíží k hranici státem uznávaného stravného a na základě něj je možné vypočítat i nejvýhodnější hodnotu stravenky. Ta činí 109 Kč. V praxi tomu tak ale většinou není. U papírových stravenek činí průměrná hodnota 80 Kč, u karet pak 85 Kč.

Našli jste v článku chybu?

Autor aktuality

Psaním jsem skloubila své znalosti ze studií financí a žurnalistiky. Ráda se učím nové věci, tančím a běhám.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).