Drahé potraviny učí Čechy lépe hospodařit s jídlem

29. 1. 2014

Sdílet

Zdražování potravin Češi nejčastěji, v 60 % případů, čelí lepším hospodařením s jídlem. Uvádí to průzkum společnosti Provident Financial, která se dotázala čtyř tisíc lidí. Přibližně polovina lidí se zdražování brání tím, že v obchodech sahá po levnějších výrobcích. Asi 35 % dotázaných přiznalo, že šetří také tím, že nakupuje méně kvalitní potraviny.

Potraviny zdražovaly v průběhu celého loňského roku a tento trend bude pravděpodobně pokračovat. Například brambory byly podle Českého statistického úřadu letos v lednu o 40 % dražší než před rokem. Výrazné zdražení zasáhlo také mléčné výrobky nebo dovozové víno.

Našli jste v článku chybu?

Autor aktuality

Spotřebitelské finance i politicko-ekonomická témata jsou vodou na můj mlýn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).