Hlavní navigace

Cenu biopotravin určuje hlavně poctivost při jejich výrobě

22. 4. 2009

Sdílet

Jen zřídka je malý rozdíl mezi cenou běžné potraviny a bio výrobku, často je cena biopotravin několikanásobně vyšší. Cena biopotravin je dražší z několika důvodů: Ekozemědělci musí více používat ruční práci, která je samozřejmě dražší. Stejně tak ekologická ochrana proti škůdcům například ve formě dravých roztočů stojí více než v konvenčním zemědělství běžně používané chemikáli, vysvětluje důvod vysokých cen potravin Ludmila Hamplová, redaktorka serveru Vitalia.cz který se zabývá zdravým životním stylem.

Mezi další důvody vyšší cen biopotravin patří i delší doba vykrmení například chovné drůbeže. Zatímco kilo běžného kuřecího masa stojí v supermarketu okolo 50 Kč, za stejné množství „biokuřecího“ zaplatíte i 300 Kč. Je to způsobeno tím, že biokuře je vykrmováno delší dobu, a tím rostou i náklady na jeho chov. Podrobněji: Proč jsou biopotraviny drahé?

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Autor se věnuje publikační činnosti v oblasti osobních financí. Specializuje se na finanční produkty, spotřebitelská témata a oblast dopravy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).