Hlavní navigace

40 % Čechů se obává, že si kvůli EET připlatí v restauraci

Sdílet

Češi se obávají, že zavedení EET bude mít vliv na ceny jídel v restauracích a dojde tak ke zdražení. Myslí si to 40 % Čechů. Pouhá 3 % věří, že by se případné zavedení vyšších cen promítlo v lepší kvalitě jídel. Vyplynulo to z průzkumu společnosti Septim.cz.

Někteří provozovatelé restaurací zdražování zvažují. Ze zkušeností a komunikace s našimi klienty odhadujeme, že po zavedení EET zdraží až polovina z nich, a to v průměru o 20 – 30 %. Celá řada se zdražováním už dokonce pomalu začala, říká Zbyněk Švec, zakladatel pokladního systému Septim.cz.

40 % respondentů si myslí, že kvalita jídla i přes případné zvýšení cen zůstane beze změny. Se zhoršením kvality počítá 8 % Čechů.

Více informací o Elektronické evidenci tržeb naleznete v seriálu článků na webu Podnikatel.cz

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 8. 2016 11:22

    Pavel (neregistrovaný) ---.ipv6.broadband.iol.cz

    Takže tedy jinými slovy 40% Čechů je srozuměno s tím, že se teď v restauracích krade ne?
    Výplaty číšníků na černo bokem jenom zbytečně kazí trh a hlavně těm lidem pak neumožní pobírat řádný důchod. Jedna z největších šmelin a okrádaček byla právě v restauracích a pohostinství. Taky odsud vzešlo hodně politiků
    Myslím, že poctivost nikomu neuškodí. A že si připlatím? Když to půjde na budoucí důchody obsluhy a do daní, tak mi to nevadí. mě taky stát zdaní každou korunu. A ani nepípnu. Aha, no jo, ale já jsem zaměstnanec.

  • 29. 8. 2016 8:05

    Honzas (neregistrovaný) ---.opera-mini.net

    Já jsem přesvědčen, že největší šmeliny se dělají kolem státních zakázek. I kdyby podváděly všechny hospody v republice celý rok, neudělají takovou škodu jako jedna státní zakázka.

    Co jsem byl náhledl do fungování hospody, není to zdaleka takový med, jak to vypadá. Zejména ty podniky, které vaří nemají na růžích ustláno. Kontroly z hygieny, problémy s personálem, problémy s dodavateli...

    V Tescu se dá "lahváč" koupit za 7,- Kč. Pivovar vám ten samý za 9,- a navíc bude mít zkrácenou záruční lhůtu, protože to jsou ty, co se neprodaly v Tescu.

    Aby bylo jasno. Neobhajuji krácení daní. Spíše mám obavu, že se řada hospod prostě zavře. Peníze za pokladnu, program, zvýšená časová náročnost na zpracování. To všechno musí host zaplatit. Personál, který nedostane peníze z spropitného, bude chtít vyšší plat...

    Těch 40% to ještě vidí hodně optimisticky :-)

  • 29. 8. 2016 8:51

    Tomáš Marný

    40% Čechů nevěří slovenskému estébákovi, že s EET nebudou mít podnikatelé žádné náklady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).