Hlavní navigace

Za své peníze nyní dostanete vyšší standard bydlení

„Trh bydlení dále „dospívá“. Developerským společnostem již nestačí mít dobrou cenu, kvalitní klientský servis a nabídnout podporu při financování.“ uvádí generální ředitel společnosti CENTRAL GROUP Dušan Kunovský. „Kvalitativní nároky zákazníků na jejich nové bydlení rostou.“ dodává Kunovský.

Stále roste procento klientů, kteří si svůj byt nebo dům nechávají upravit do vysokého standardu vnitřního provedení. Stále oblíbenější jsou kvalitní plovoucí podlahy, luxusní obklady a dlažby, vysoce nadstandardní vybavení koupelen apod. Celá řady bytů a domů středních kategorií, které by ještě před několika málo lety byly vybaveny běžnými interiérovými materiály, má dnes provedení hodné luxusní vily. Také na užitné vlastnosti použitých technologií kladou klienti stále rostoucí nároky – například podlahové vytápění přestává být výsadou nejluxusnějších interiérů. Na tyto nové preference klientů musí developeři reagovat.

Příkladem může být společnost CENTRAL GROUP, která v rámci své podzimní kampaně přišla s akční nabídkou luxusního provedení již v základní ceně. Oč se jedná vysvětluje generální ředitel Dušan Kunovský: V případě, že s námi klient nyní uzavře smlouvu o výstavbě bytu či rodinného domu, automaticky dostane v základní ceně byt či dům v luxusním provedení. Podle jeho slov tím společnost sleduje svůj základní cíl, a tím je spokojený zákazník. Naší filozofií je přinést klientovi s každou novou nabídkou něco nového, novou výhodu. Akční nabídka platí do konce listopadu tohoto roku a obsahuje například luxusní koupelny, plovoucí podlahy, zabezpečovací zařízení, luxusní vnitřní dveře s obložkovými zárubněmi a bezpečnostní vstupní dveře (do bytů), to vše v základní ceně.

Posun preferencí klientů směrem k vyšší kvalitě bydlení je patrný také z jejich výběru dispozic nových bytů. I když nadále trvá zájem o malometrážní byty, těžiště poptávky se zvolna přesouvá směrem k dispozicím 2+kk a vyšším, zatímco v minulosti drtivě převažovaly byty 1+kk.

CENTRAL GROUP a.s., 20.9.2004

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).