Hlavní navigace

VÝSLEDKY PRVNÍHO OBCHODNÍHO DNE EMISE ECM

Emise akcií společnosti ECM Real Estate Investment A.G., která dnes vstoupila na hlavní trh Burzy cenných papírů Praha pod názvem ECM ISIN LU0259919230, se stala 7. prosince nejobchodovanější emisí na burze jak co do počtu realizovaných obchodů, tak co se celkového objemu týče.

První obchodní den emise ECM na pražské burze byl provázen velkým zájmem investorů. Tvůrci trhu ve SPAD stanovili počáteční cenu emise ECM ISIN LU0259919230 na 1 424 Kč, což je více než 8 % nad upisovací cenou, která činila 1 317 Kč. Obchodování bylo od prvních minut velmi živé a potvrdilo předem indikovaný zájem investorů o tuto novou emisi. Během dne vzrostla cena až na maximální hodnotu 1 527 Kč, svůj první obchodní den poté emise zakončila na výsledku 1 471 Kč, což znamená nárůst o plných 3,3 %.

Celkový objem obchodů činil 1,08 mld. Kč, což pro dnešní den znamená největší objem ze všech emisí obchodovaných na pražské burze.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).