Hlavní navigace

UNIQA pojišťovna: první poločas 2011 s výraznou dynamikou

[Tisková zpráva] UNIQA pojišťovna vykázala za prvních šest měsíců 2011 celkový růst předepsaného pojistného o 10,7 % na 2,743 miliardy korun. Neživotní segmenty přinesly meziročně o 8,4 % více, životní pojištění dokonce o 17,7 % vyšší předepsané pojistné.

Výsledek životního pojištění (celkem více než 705 milionů Kč na pojistném) potvrdil jak obchodní úspěch opakovaně oceněného inovovaného produktu Rizikové životní pojištění s dividendou, tak i správné nastavení dvou letošních limitovaných edicí jednorázového vkladu Garant FIX. Obě tranše byly vyprodány v řádu několika dnů, protože představovaly pro klienty velmi zajímavou možnost investovat s jistotou. Jednorázové vklady pojistného UNIQA vzrostly meziročně dokonce téměř dvaapůlkrát.

Neživotní pojištění je i nadále stabilním pilířem růstu UNIQA pojišťovny. Za prvních šest měsíců bylo na pojistném předepsáno celkem 2,038 miliardy korun (meziročně + 8,4 %). Výsledky UNIQA jsou o  to potěšitelnější v situaci, kdy tento segment i nadále čelí v ČR nepříznivým podmínkám (trh registruje meziročně celkově pokles), zejména s ohledem na pokles cen v autopojištění v posledních letech.

Celkově vykázaly největší dynamiku zdravotní pojištění (+54 %), úrazové (+28 %) a cestovní pojištění (+27 %).

Koncem června 2011 měla UNIQA celkem 626.354 smluv ve kmeni, což byl ve srovnání s loňským 1. pololetím nárůst o 10,8 %. Nejrychleji rostl kmen smluv životního pojištění (+15 %) a povinného ručení (+ 12 %).

Letošní mírnější a výrazně lokální aktivita přírodních živlů přispěla ke zlepšení pojistně technického výsledku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).