Hlavní navigace

Stavební spořitelna České spořitelny získala cenu VIA Bona

Stavební spořitelna České spořitelny (SSČS) získala za dlouhodobou podporu benefiční kampaně „Akce cihla“ prestižní cenu VIA Bona v kategorii Velká firma. Subjekty nominované na ceny vybírala hodnoticí porota z téměř 70 návrhů. SSČS na udělení ceny navrhlo občanské sdružení Portus.

Doba čtení: 1 minuta

Udělení ceny VIA Bona nás velmi potěšilo. Bydlení je jednou ze základních lidských potřeb. Proto nás oslovila myšlenka občanského sdružení Portus na výstavbu chráněného bydlení pro mentálně handicapované občany a jejich integraci do společnost. Misí naší společnosti je Financujeme lepší bydlení pro každého. Nejde o pouhou proklamaci, myslíme to doopravdy, sdělil Jiří Plíšek, předseda představenstva a generální ředitel Stavební spořitelny České spořitelny.

SSČS je generálním partnerem Akce cihla již od roku 1999. Za dobu spolupráce byla v obci Slapy vybudována a funguje chráněná domácnost, tréninkový byt a chráněná dílna pro výrobu nakládaných hermelínů. Sdružení Portus plánuje do budoucna výstavbu nových chráněných bytů.

Ceny VIA Bona získávají za příkladné dárcovství firmy i jednotlivci, kteří dlouhodobě a opakovaně podporují neziskový sektor. Ceny uděluje Nadace VIA pravidelně od roku 1998 pod záštitou velvyslance USA v jeho rezidenci. V letošním osmém ročníku byly vyhlášeny čtyři kategorie: Velká firma, Malá a střední firma, Podpora inovativního projektu, Individuální dárce. Kromě toho bylo uděleno Čestné uznání správní rady Nadace VIA.

SSČS rovněž dlouhodobě podporuje Výbor dobré vůle – Nadaci Olgy Havlové a v rámci Finanční skupiny České spořitelny seriál cyklistických závodů pro veřejnost Kolo pro život.

Klára Gajdušková
tisková mluvčí FSČS