Hlavní navigace

Slavia pojišťovna roste i v období, kdy pojistný trh stagnuje

[Tisková zpráva] Přestože Slavia pojišťovna patří spíše mezi menší pojišťovny, zaujímá na stagnujícím pojistném trhu čím dál silnější pozici. Meziročně vzrostl objem sjednaného pojištění téměř o 230 %.

Nejrozšířenějšími produkty Slavia pojišťovny jsou povinné ručení a pojištění neodkladné zdravotní péče cizinců. Hlavními důvody pro výrazný růst pojišťovny je vedle přívětivé cenové politiky i stále se zvyšující počet nových distribučních míst. Vedle nově otevíraných poboček a obchodních zastoupení, produkty Slavia pojišťovny nabízí nově na některých pobočkách i společnost Sazka.

Slavia pojišťovna od počátku roku otevřela 17 nových poboček a obchodních zastoupení.  Největší zájem je o cenově výhodné povinné ručení, to také tvoří zhruba třetinu objemu poskytovaných služeb pojišťovny. Kromě toho nabízí i široké spektrum pojistných produktů, jak pro občany, tak pro firmy či obce. „Naší dlouhodobou strategií je nabízet srozumitelné a cenově atraktivní produkty. Aktuálně se však velmi soustředíme na hledání nových distribučních kanálů. Průběžně zjednodušujeme možnost sjednávání pojištění na internetu a zvyšujeme nároky na poskytovaný servis na našich pobočkách,“ říká Jan Bárta, obchodní a marketingový ředitel Slavia pojišťovny, který stojí za rozvojem obchodní sítě.

Samostatnou oblastí nabízených produktů je kvalitní pojištění pro cizince. Kromě základního povinného pojištění neodkladné zdravotní péče nabízí Slavia pojišťovna také nový produkt komplexního zdravotního pojištění, které cizincům zajišťuje srovnatelnou péči, jakou mají díky veřejnému zdravotnímu systému občané ČR. „Oblast lidského zdraví je pro naši pojišťovnu jedním z hlavních pilířů, kromě velmi úspěšného pojištění cizinců se v budoucnu více zaměříme i na občany ČR,“ doplňuje Jan Bárta. V současnosti nabízí pojišťovna v tomto segmentu pojištění nadstandardní zdravotní péče, hospitalizace nebo produkt Zdraví s rentou.

Mezi služby, které se zásadním způsobem nepodílejí na obratu pojišťovny, avšak jsou na trhu originální a ojedinělé, patří například Pojištění pokut Kryštof, Pojištění pejsek a kočička či Pojištění bezkrevní léčby.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).