Hlavní navigace

RZB a Raiffeisen International potvrzují jejich ochotu jednat o fúzi

[Tisková zpráva] Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) a její dceřiná Raiffeisen International Bank-Holding AG v únoru oznámily, že se pečlivě dívají na možnost fúze obou společností. Představenstva obou společností dnes potvrdily, že nadále intenzivně jednají o této fúzi.

•    Lepší pozice v Rakousku i střední a východní Evropě

•    Výrazně lepší přístup ke kapitálu

•    Zájmy akcionářů zajištěny – Raiffeisen chce být i nadále na vídeňské burze

•    Žádné rozhodnutí dosud nepadlo

Raiffeisen Zentralbank  Österreich AG (RZB) a její dceřiná Raiffeisen International Bank-Holding AG v únoru oznámily, že se pečlivě dívají na možnost fúze obou společností. Představenstva obou společností dnes potvrdily, že nadále intenzivně jednají o této fúzi.

Spojená banka by posílila svou pozici jedné z nejsilnějších bankovních skupin ve střední a východní Evropě díky kombinaci silné distribuční sítě Raiffeisen International a produktové nabídky RZB. Banka by zůstala kótována na vídeňské burze a zaměřovala by se především na retail ve střední a východní Evropě a dále na firemní a investiční bankovnictví.

„Chceme podniknout tento krok, abychom v nastávajících letech posílili a dále rozšířili naši excelentní pozici ve střední a východní Evropě a Rakousku,“ uvedl předseda představenstva RZB Walter Rothensteiner. „Jeden z klíčových argumentů pro sloučení je zlepšený přístup ke kapitálu a na peněžní trhy, který spojená banka získá oproti současné pozici Raiffeisen International. Může to přispět rovněž k lepšímu budoucímu rozložení a řízení rizik,“ dodal generální ředitel Raiffeisen International Herbert Stepic.

Před jakýmkoli finálním krokem musí být vyřešena celá řada kroků. Doposud proto nedošlo k žádnému definitivnímu rozhodnutí představenstvev či dozorčích rad skupiny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).