Hlavní navigace

Raiffeisenbank nabízí nové fondy investující do rozvíjejících se zemí

[Tisková zpráva] Raiffeisenbank uvádí na český trh dva nové investiční fondy zaměřené na rozvíjející se ekonomiky. Pro konzervativnější investory připravila fond investující do obligací těchto zemí, pro odvážnější klienty nabízí akciový fond.

Raiffeisenbank uvádí na český trh dva nové investiční fondy zaměřené na rozvíjející se ekonomiky v Asii, Latinské Americe, Africe, Evropě a Blízkém a Středním Východě. „Tyto ekonomiky na rozdíl od rozvinutých států těží z výhodné demografické struktury a nižších mzdových nákladů. Zároveň je zde obrovská poptávka po výstavbě a modernizaci infrastruktury,“ uvedl portfolio manažer akciových fondů Raiffeisen Capital Management Jürgen Meier.

Klienti se nyní na možných výnosech z těchto zemí budou moci podílet díky investicím do dvou nových fondů Raiffeisen: Raiffeisen EmergingMarkets Aktien a Raiffeisen EmergingMarkets LocalBonds. Oba nové fondy jsou denominovány v eurech.

Akciový fond je určen především pro klienty hledající potenciální vyšší výnos, kteří jsou zároveň ochotni podstoupit vyšší riziko. Doporučená délka investice tak činí min. 10 let. Fond LocalBonds je zaměřený převážně na státní a firemní dluhopisy vydávané v místních měnách a na peněžní trh, tento fond je pro konzervativní investory s mírným vztahem k riziku, doporučená délka investice je 8 let.

„Z hlediska ocenění se kurzy akcií na rozvíjejících se trzích pohybují i přes prudký růst na přijatelné úrovni. Ve většině případů jsou stále levnější než akcie na rozvinutých akciových trzích. Stávající úroveň kurzů by měl ještě potvrdit očekávaný růst podnikových zisků, který bude v mnohých případech zřejmě ještě mnohem vyšší,“ dodal Jürgen Meier.

Dva nové fondy rozšiřují dosavadní nabídku Raiffeisenbank, která umožňuje klientům investovat do téměř tří desítek fondů Raiffeisen, nabízí i investice do zajištěných fondů ČP invest. Kromě fondů klienti v hojné míře využívají i investice do prémiových vkladů a dluhopisů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).