Hlavní navigace

Penzijní fond České pojišťovny připsal zhodnocení ve výši 3,3 %

Penzijní fond České pojišťovny (PFČP), který je největším poskytovatelem penzijního připojištění v České republice, připíše svým klientům za rok 2006 zhodnocení 3,3 procenta. V závěru minulého týdne o tom rozhodla Valná hromada PFČP. Společnost ze svého více než miliardového zisku rozdělila klientům zákonem předepsaných 85 procent. Na účty klientů tak celkem přibude rekordních 878 milionů korun.

Doba čtení: do minuty

Loňské výsledky byly pozitivně ovlivněny růstem kapitálových trhů. Vytvořili jsme historicky nejvyšší zisk v objemu 1,03 miliardy korun, což je velmi dobrá zpráva pro naše klienty. Celkem 85 procent zisku připíšeme na jejich účty a následně rozešleme výpisy za rok 2006, komentuje výsledky Tomáš Matoušek, výkonný ředitel PFČP.

Přestože se v minulém roce na růstu zisku podílela především akciová složka portfolia PFČP, investiční strategie penzijního fondu zůstává spíše konzervativní. Stále preferujeme investice do cenných papírů s nízkým rizikem, které přinášejí stabilní výnosy, ale neustále hledáme i mimořádné investiční příležitosti, doplňuje Tomáš Matoušek.