Hlavní navigace

Zkušený mezinárodní bankéř jmenován novým generálním ředitelem HSBC v České republice

23. července 2008 - Mezinárodní bankovní skupina HSBC jmenovala Arjana van den Berkmortela (38) novým generálním ředitelem své pobočky v České republice. Van den Berkmortel, který pochází z Nizozemí a má za sebou více než deset let zkušeností z mezinárodního bankovnictví, se již ujal své nové role. V posledních dvou letech působil jako zástupce ředitele divize firemního bankovnictví HSBC ve Francii. Ve své nové funkci vystřídal dosavadního generálního ředitele pražské pobočky Františka Kopřivu.

Arjan van den Berkmortel nastoupil do HSBC v roce 1996 na pozici mezinárodního manažera a od té doby působil ve vysokých funkcích v rámci celé finanční skupiny. Začátky své kariéry strávil v Bahrainu, Hongkongu a Dubaji, kde byl zodpovědný za audit bankovních operací HSBC na Středním východě. Následně se přesunul do divize institucionálního bankovnictví v Londýně, kde byl na pozici osobního bankéře odpovědný za vztahy s významnými klienty banky ze Skandinávie, Irska, a východní Evropy včetně České republiky. V následujícím období své kariéry zastával Van den Berkmortel seniorní pozice v divizích transaction bankingu a area managementu v Hongkongu a ve Francii.

Banka HSBC působí na českém trhu od roku 1997. Místní pobočka zaznamenala za dobu své existence v České republice rychlý růst, přičemž jen během loňského roku se počet zaměstnanců zdvojnásobil na současných 250. HSBC poskytuje komplexní nabídku bankovních služeb zaměřených na velké místní a mezinárodní společnosti a investiční produkty pro jednotlivce. V březnu 2008 banka úspěšně začala pod hlavičkou HSBC Premier nabízet první opravdu celosvětově poskytovanou službu osobního bankovnictví.

Arjan van den Berkmortel svůj příchod do Prahy komentuje: “Česká republika je zemí, kterou velmi dobře znám, a jsem šťastný, že se sem mohu opět vrátit. Pevně věřím, že se podaří zvětšit objem našich obchodních aktivit díky příležitosti nabízející se v rámci cross-sellingu, a díky potenciálu, jež nám skýtá unikátní mezinárodní síť HSBC pokrývající více než 80 zemí a teritorií světa.“

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).