Hlavní navigace

Největší český internetový obchod zahájil provoz slovenské pobočky.

Společnost Internet Mall a.s., největší internetový obchodník v České republice, zahájila provoz pobočky na Slovensku a spustila svůj první specializovaný slovenský obchod Elektroexpert.sk.

V nabídce obchodu Elektroexpert.sk naleznou zákazníci především domácí spotřebiče a bílou techniku, ješte do konce září však má Internet Mall v úmyslu otevřít další 3 obchody – Fotoexpert.sk, Audioexpert.sk a Videoexpert.sk – zaměřené na spotřební elektroniku. Stejně jako v České republice tak zákazníci na Slovensku dostanou možnost využívat služeb internetových obchodů specializovaných na jednotlivé typy sortimentu. Kromě atraktivních cen, které budou výrazně nižší, než v kamenných obchodech, hodlá společnost Internet Mall nabídnout také špičkový komfort dodání zboží po celé Slovenské republice.

Ondřej Fryc, generální ředitel společnosti, k tomu říká: Na slovenském trhu existuje řada internetových obchodů, internetové nakupování jako takové je však ve srovnání s ČR dosud v začátcích. Domníváme se, že jedním z důvodů je to, že žádný internetový obchodník nebyl schopen slovenské spotřebitele přesvědčit solidností a kvalitou svých služeb. Hodláme tento stav změnit, zajištění spolehlivých služeb a důvěra zákazníků je pro nás prioritou.

Zatímco celkový objem českého internetového trhu odhaduje Internet Mall v letošním roce zhruba na 7 miliard Kč, na Slovensku je to na základě interních analýz necelá 1 miliarda. Tato čísla ukazují, že na Slovensku existuje značný potenciál, komentuje údaje Ondřej Fryc. Jsme si jistí, že slovenští spotřebitelé objeví výhody internetového nakupování, spočívající především v komfortu doručení a nízkých cenách, které vycházejí z nižších nákladů na personál a prodejní plochy, uzavírá Fryc.

Tomáš Kovařík
marketing a PR Internet Mall

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).