Hlavní navigace

Nejlepší bankou ve střední a východní Evropě je Raiffeisen International

Raiffeisen International – Holding AG, mateřská společnost Raiffeisenbank v České republice, se v prestižní soutěži časopisu Global Finance stala „Nejlepší bankou ve střední a východní Evropě“. Skupina dále získala ocenění pro nejlepší banku v pěti zemích regionu střední a východní Evropy.

Ocenění banka získala pouze několik dnů před vstupem na vídeňskou burzu. Global Finance zároveň vyhlásil pět bank ze skupiny Raiffeisen International nejlepšími bankami v Albánii, Bělorusku, Bosně a Hercegovině, Rumunsku a v Srbsku a Černé Hoře. Skupina Raiffeisen nabízí v regionu střední a východní Evropy bezkonkurenční síť bankovních a finančních služeb, komentoval výsledky předseda dozorčí rady Raiffeisen International Walter Rothensteiner.

Skupina v regionu výrazně roste a silně zvyšuje svůj zisk. V posledních pěti letech dosáhl průměrný roční růst aktiv více než 40 procent a průměrný roční růst zisku činil 28 procent. Raiffeisen International přitom získala ocenění pro nejlepší banku v regionu potřetí za poslední čtyři roky.

Mezi hlavní rozhodovací kritéria patřil růst celkových aktiv a zisku, kvalita služeb klientům, cenová politika a zavádění produktových novinek. Časopis Global Finance má více než čtvrt milionu čtenářů ve 160 zemích světa zahrnujících vedoucí představitele firem a finanční úředníky odpovědné za investice a strategická obchodní rozhodnutí ve velkých celosvětových společnostech a finančních institucích.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).