Hlavní navigace

Maximal Invest upsán během osmi dnů

Měsíc před koncem upisovacího období investoři upsali veškerý možný objem zajištěného fondu Maximal Invest – ČSOB Prémiový fond 1. Během pouhých osmi dní bylo do něj vloženo 500 milionů korun. A to vše navzdory současné situaci na finančním trhu a obavám, zda je právě v tento čas vhodné investovat.

Během prvních osmi dnů od zahájení nabídky zajištěného fondu Maximal Invest – ČSOB Prémiového fondu 1 bylo do fondu upsáno celých 500 milionů korun. Skutečnost, že se stanovený objem fondu tak rychle naplnil, jen ukazuje, že šlo o výjimečný a exkluzivní produkt. Podařilo se nám zachytit úroveň úrokových sazeb na vrcholu ještě přes jejich strmým poklesem, říká Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnosti.

Maximal Invest – ČSOB Prémiový fond 1 je zajištěný fond spojený s životním pojištěním, se 4 % fixním ročním výnosem. Po pěti letech, kdy je fond splatný, má klient zajištěn výnos 22,1 % bez závislosti na vývoji úrokových sazeb. Tento fond totiž dokázal vhodně zareagovat na prostředí klesajících sazeb.

ČSOB v závislosti na tento úspěch připravila novou zajímavou nabídkou fondu ČSOB Maximal Invest – Fixovaný click. Tento fond se prodává na všech pobočkách ČSOB od 13. až do 26. listopadu. Splatnost fondu je 29. června 2012, jedná se tedy o fond se splatností v délce 3 let a 7 měsíců. U tohoto fondu je zajištěna návratnost vkladu spolu s minimálním výnosem 8 % za dobu trvání fondu. V prvním období připíše fond fixní výnos 5 %. Výnos v druhém a třetím období se bude pohybovat v rozmezí od 1,5 % do 7 %, přičemž výnos v jednotlivých obdobích je závislý na vývoji hodnoty akcií 30 světových firem s pozitivním výhledem. Maximální výnos, kterého mohou investoři při splatnosti dosáhnout, tak činí 19 %.

V současné době mohou zájemci vkládat peníze také do fondu Horizon ČSOB Fixovaný růst 6, jehož investiční horizont je 4 roky a 7 měsíců. Výnos má investor zaručen i v případě, že akcie za uvedené období dosáhnou jen nepatrných kladných hodnot. Výnos z každé rostoucí akcie totiž bude při splatnosti fondu započítán ve výši 45 %.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).