Hlavní navigace

Kartu YES používá téměř každý dvacátý dospělý Čech

Praha 17. 3. 2004 – Celkový počet vydaných YES karet dosáhl počtu 450 000, aktivně ji využívá již 280 000 klientů Home Credit Finance a. s. Nákupní úvěrovou kartu YES tak využívá 4,3 % české dospělé populace od 20 - 64 let (necelých 6,5 miliónu obyvatel), tedy bezmála každý dvacátý.

Prostřednictvím YES karty mohou hradit nákupy na splátky ve více než 25 000 prodejních místech po celé České republice, ale využívají ji také k výběru hotovosti v široké síti 2 300 bankomatů. Home Credit umožňuje všem svým klientům používání nákupní úvěrové karty i v zahraničí, a to k výběru hotovosti i k úhradě nákupů.

O užitečnosti mezinárodní platnosti karty YES svědčí její využívání klienty Home Credit např. při cestách do USA, Japonska, Francie, Rakouska, Španělska, Chorvatska, Egypta a řady dalších destinací. Mezi nejexotičtější země, ve kterých se platilo právě prostřednictvím karty YES, patří Mexiko nebo Thajsko.

Za poslední čtvrtletí loňského roku bylo aktivováno přes 40 tisíc nových karet. Zájem o YES kartu neustále roste i díky tomu, že našim klientům umožní nejenom nákup téměř veškerého sortimentu zboží na splátky, ale poslouží například i k financování dovolených nebo k výběru hotovosti v bankomatech. Navíc mohou výhod této karty typu Maestro využít nejen v České republice, ale i v zahraničí, vysvětluje generální ředitel Home Credit Finance a. s. Ing. Pavel Plachký. I v letošním roce předpokládáme rostoucí zájem klientů o kartu YES a počítáme v jejím případě i s vyšším růstovým potenciálem než u klasických spotřebitelských úvěrů, dodává Pavel Plachký.

Kartu YES používají klienti z celé České republiky. Největší oblibu dosahuje u zákazníků z Ústeckého kraje, kde ji využívá 4,5 % dospělých obyvatel kraje, z Moravskoslezského kraje (4,4 %) a následují střední Čechy (3,6 %). Průměrný úvěrový rámec, který mají držitelé karty YES k dispozici, dosahuje v těchto regionech téměř 24 000 Kč.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).