Hlavní navigace

SOS zřídilo internetové Informační centrum insolvence

SOS – Sdružení obrany spotřebitelů, o.s. spouští v těchto dnech na svých internetových stránkách Informační centrum insolvence, a to na adrese: www.spotrebitele.info/insolvence.

Jeho smyslem je poskytnout spotřebitelům základní informace o tom, co je to insolvence a jak je možno využít insolvenční zákon, který začal platit od počátku roku 2008. Snaží se spotřebitele upozornit na možná úskalí, neboť možnosti, které tento zákon dává, nejsou vhodné pro každého.

Vzhledem k tomu, že insolvence je věcí vždy nepříjemnou, snaží se i toto informační centrum spotřebitele především nabádat k tomu, aby problémům s insolvencí spíše předcházeli, než ji pak složitě řešili.

Základní myšlenkou je poskytnout spotřebitelům dostatek informací. Ovšem je třeba mít na paměti, že každý případ je jedinečný a je třeba se vždy poradit s odborníkem, zda je pro konkrétního spotřebitele řešení v rámci insolvenčního zákona vůbec možné a také vhodné. Neuváženým insolvenčním návrhem si totiž spotřebitel může způsobit problémy ještě větší, než jsou ty, které aktuálně má. Proto by mělo toto centrum sloužit k tomu, aby spotřebitel získal základní informace a dokázal si sám předběžně posoudit, zda má cenu podnikat další kroky směrem k insolvenčnímu řízení.

SOS věří, že toto Informační centrum insolvence bude přínosným zdrojem informací pro spotřebitele a že napomůže předcházení a řešení problémů, které mnohdy vedou k tíživým sociálním situacím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).