Hlavní navigace

ING Penzijní fond: za rok 2011 se klienti opět mohou těšit na zhodnocení přesahující 2 procenta

[Tisková zpráva] ING Penzijní fond, a.s., vykázal za rok 2011 neauditovaný čistý zisk ve výši 541,3 milionu korun. Dosažené výsledky přinesou účastníkům ING Penzijní fond, a. s., zhodnocení vkladů za uplynulý rok ve výši přesahující 2 procenta.

„Navzdory prohlubující se nepříznivé hospodářské situaci se nám podařilo překonat hranici půl miliardy čistého zisku a opět tak potvrdit, že ING Penzijní fond je stabilním a silným partnerem,“ zhodnotil výsledky Jiří Rusnok, předseda představenstva ING Penzijního fondu, a. s., a dodal: „Po auditu dosažených výsledků představenstvo společnosti doporučí svému jedinému akcionáři, aby veškerý disponibilní zisk z našeho podnikání rozdělil v podobě zhodnocení mezi naše klienty, a já věřím, že naše doporučení bude následovat.“ Díky tomuto výsledku získají účastníci ING Penzijního fondu i za rok 2011 opět nadprůměrné zhodnocení vkladů ve výši přesahující 2 procenta.

Nárůst zaznamenal ING Penzijní fond i u dalších hospodářských ukazatelů – objem aktiv ve správě meziročně vzrostl o 6,6 % a v roce 2011 dosáhl 26,7 miliardy korun. „Stejně jako v roce 2010 se nám i loni dařilo zlepšovat výnosy z umístění spravovaných prostředků a dlouhodobě racionalizovat a zefektivňovat provozní náklady. Touto cestou se budeme ubírat i nadále,“ uzavřel Jiří Rusnok.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).