Hlavní navigace

Immorent ČR uzavřel v roce 2005 nové obchody za více než 7 miliard korun

Mateřská skupina Immorent vloni uzavřela nové obchody za 51,6 miliardy Kč (1,78 mld. EUR) a dosáhla zisku před zdaněním 1,71 miliardy Kč (59,1 milionu EUR)

Praha, 11. dubna 2006 – Immorent ČR s.r.o., vedoucí společnost na českém trhu leasingu nemovitostí, uzavřel v roce 2005 nové smlouvy na leasing nemovitostí v celkovém objemu 7,084 miliardy korun. Ve srovnání s předchozím rokem jde o nárůst o 9 %. Růst objemu nových obchodů společnosti Immorent tak byl vyšší než celkový růst trhu, který činil 6,6 %. Immorent je jedničkou na českém trhu leasingu nemovitostí a v roce 2005 dosáhl tržního podílu více než 56 % .

„I v uplynulém roce jsme si udrželi na trhu leasingu nemovitostí pozici jedničky. Tento trh má do budoucna velký potenciál, proto očekáváme i v letošním roce další růst objemu nových obchodů,“ řekl Tomáš Velemínský, jednatel společnosti Immorent ČR s.r.o. „Největší nárůst zaznamenal v roce 2005 trh leasingu nemovitostí v oblasti průmyslových budov a hotelů. U podnikatelů v těchto oborech je patrný důraz na rozložení prostředků potřebných k financování nemovitosti do delšího časového období, což jim umožní optimalizaci poměru mezi příjmy z jejich činnosti a výdaji na koupi objektu,“ dodal Tomáš Velemínský.

V loňském roce financovala společnost Immorent především průmyslové budovy, hotely a prodejny. V oblasti průmyslových budov uzavřela nové obchody ve výši 4 miliardy korun, přičemž se mimo jiné podílela na financování výstavby soukromých průmyslových zón společnosti CTP Project Invest. Nejvýznamnější zakázkou v segmentu hotelových služeb, kde celkový objem financování dosáhl výše 1,5 miliardy korun, se stal leasing dvou pražských hotelů Corinthia. V oblasti prodejen byli nejvýznamnějšími zákazníky společnosti Spar a Tesco.

Společnost Immorent se kromě leasingu nemovitostí zabývá i jejich developmentem. V závěru roku 2005 dokončila v Praze 5 další dvě budovy administrativního centra Avenir Business Park. Komplex tak zahrnuje přibližně 23.000 m2 kancelářských ploch a 425 parkovacích stání v podzemních garážích. Nejvýznamnějším nájemníkem je softwarový gigant SAP. Toto moderní administrativní centrum pak Immorent 21. prosince 2005 prodal realitnímu fondu Aviva Central European Property Fund. Transakcí v hodnotě téměř 60 milionů EUR (přibližně 1,7 miliardy Kč) fond získal celý kancelářský komplex. Immorent rovněž ve spolupráci se společností CTP Project Invest připravuje průmyslovou zónu Bor u dálnice D5 nedaleko Plzně.

Výsledky mateřské skupiny Immorent za rok 2005

Skupina Immorent se sídlem v Rakousku, která působí v celkem deseti zemích střední a východní Evropy, uzavřela v roce 2005 nové leasingové obchody v celkové hodnotě 1,78 miliardy EUR, což představuje nárůst 41 % proti předcházejícímu roku. Skupina dosáhla zisku před zdaněním ve výši 59,1 milionu EUR (o 12 % více než v roce 2004) a stala se tak nejziskovější leasingovou společností v Rakousku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).