Hlavní navigace

Hypotéky GE Capital Bank loni vzrostly o 75 %

Ke konci loňského roku poskytla GE Capital Bank 5466 hypoték v objemu 4,70 mld. Kč. V porovnání s koncem roku 2002, kdy banka poskytla 3138 hypoték ve výši 2,68 mld. Kč, tak došlo k růstu počtu hypoték o 74 % a objemu o 75 %.

GE Capital Bank zaznamenala v roce 2003 nejen růst zájmu o své hypoteční produkty, ale i růst průměrné výše poskytnuté hypotéky. Loni již přesáhla jeden milion korun, zatímco v roce 2002 se průměrná výše hypotéky pohybovala kolem 960 tis. Kč.

Klienti GE Capital Bank si mohou zvolit jednoletou a pětiletou fixaci úrokové sazby. Hypotéky poskytnuté v loňském roce byly z více než 80 % uzavírány s pětiletou fixní periodou.

Na dynamický 75% růst našich hypoték měl vliv nejen pro klienty příznivý vývoj úrokových sazeb, ale i novinky, které jsme v loňském roce uvedli na trh, řekl Jan Rollo, ředitel retailového bankovnictví GE Capital Bank. I na letošní rok chystáme změny, které vyjdou vstříc potřebám klientů. Proto, i když očekáváme v porovnání s loňským rokem zpomalení celého hypotečního trhu, naše tempo růstu chceme udržet.

K novinkám v oblasti hypoték, které loni GE Capital Bank uvedla na trh, patří tři varianty hypotéky, které umožňují klientům zvolit si optimální podobu hypotéky, jež nejvíce odpovídá jejich potřebám. Klienti mají například možnost získat hypotéku bez poplatku za zřízení úvěrového účtu a bez poplatku za vedení.

Od loňského roku mohou klienti k hypotéce získat doplňkový neúčelový úvěr. Lze ho například využít pro nákup zařízení nového bydlení – banka totiž nijak neomezuje, na co jsou prostředky získané jeho prostřednictvím použity. Neúčelový úvěr je poskytován do výše jednoho milionu korun se splatností 5 až 30 let.

GE Capital Bank jako jediná banka na trhu umožňuje předčasné splacení hypotéky bez sankcí. Pokud klient při uzavření hypotéky využije možnost zřídit si mimořádnou splátku, může kdykoliv předčasně splatit část úvěru bez jakýchkoli sankcí.

Očekáváme, že stejně jako v loňském roce bude mít v prodeji hypoték GE Capital Bank významné místo spolupráce s realitními kancelářemi a developery. Díky této spolupráci mohou klienti získat naši hypotéku přímo v realitních kancelářích a developerských společnostech, u nichž si vybrali své nové bydlení,“ řekl Jan Rollo.

Jan Hainz, tiskový mluvčí GE Capital Bank

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).