Hlavní navigace

Fio získalo bankovní licenci

[Tisková zpráva] Fio, burzovní společnost, a.s. získala od České národní banky povolení působit jako banka. Stane se tak brzy jedinou bankou v České republice s ryze českými vlastníky. Název nové banky je „Fio banka, a.s.“.

Fio získalo bankovní licenci a dosáhlo tak významného milníku ve své historii. Nyní bude moci nastartovat proces, na jehož konci bude stát Fio banka s širokou škálou produktů pro potřeby svých klientů. Naváže nejen na úspěšné působení Fio, burzovní společnosti jako největšího on-line brokera na českém trhu, ale i na služby Fio, družstevní záložny, která získala oblibu veřejnosti zejména díky poskytování kvalitních bankovních služeb za nulové či minimální poplatky.

Fio, burzovní společnost nyní změní obchodní název na Fio banka, a.s. a postupně bude do sebe integrovat služby Fio, družstevní záložny tak, aby mohla poskytovat bankovní i investiční služby, a to v široké síti poboček po celé ČR. Přitom bude kladen maximální důraz na to, aby dosavadní klienti Fio, družstevní záložny pocítili změny co nejméně a zůstala zachována kontinuita bankovních služeb včetně bankovního kódu, čísel účtů, obchodních podmínek apod.

Fio, burzovní společnost měla k 31.3.2010 přes 34.000 klientů, Fio, družstevní záložna téměř 25.900 členů. Někteří klienti využívají služeb obou finančních institucí, již nyní má tedy Fio banka potenciálně celkem přes 50.000 klientů.

„I jako banka budeme dále pokračovat ve strategii poskytování kvalitních služeb s nulovými či nízkými poplatky. Získání bankovní licence pro nás znamená významný krok na naší téměř sedmnáctileté cestě budování Finanční skupiny Fio a především další prostor pro přirozený rozvoj našich aktivit,“ komentoval událost Jan Sochor, ředitel budoucí Fio banky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).