Hlavní navigace

Fio dnes podalo žádost o bankovní licenci

Praha (26.6. 2008) Fio, burzovní společnost, a.s. dnes požádala ČNB o povolení působit jako banka. Pokud tato žádost u ČNB uspěje, stane Fio jedinou českou bankou s ryze českými vlastníky. Podle současných plánů je název připravované banky „Fio banka, a.s.“.

Doba čtení: 1 minuta

Ve skupině Fio působí několik regulovaných finančních institucí, které ve svém souhrnu vykonávají činnosti odpovídající bankovní licenci. Proto se Fio chce pokusit tyto činnosti zastřešit jedním subjektem. V případě úspěšného zvládnutí náročného licenčního řízení bude možné zjednodušit strukturu skupiny, lépe provázat související produkty a v neposlední řadě také zefektivnit plnění náročných regulatorních požadavků.

Fio, burzovní společnost má v současnosti asi 16.000 klientů. Další významný člen skupiny, Fio, družstevní záložna má více než 10.000 členů. Bankovní licence by i pro klienty znamenala jednodušší přístup ke službám obou firem.

„Přeměna v banku by neznamenala žádnou změnu v hlavní strategii poskytování kvalitních bankovních služeb s nulovými či nízkými poplatky. I v oblasti investičních služeb bychom navázali na úspěšnou činnost největšího on-line brokera v ČR, Fio, burzovní společnosti,“ uvedl k tomu Ján Franek, tiskový mluvčí Finanční skupiny Fio.