Hlavní navigace

eBanka nabízí nejlépe zabezpečený internetbanking

Praha, 30. června 2005 – eBanka je podle nezávislé studie finančního serveru MěšecCZ bankou s nejlépe zabezpečeným internetbankingem. Přímé bankovnictví je jedním z pilířů obchodní nabídky eBanky; využívá ho téměř sto procent jak retailových, tak firemních klientů.

Studie serveru Měšec.cz podrobně mapuje aktuální situaci v České republice a přináší komplexní přehled toho, jaké jsou vlastnosti systémů jednotlivých finančních ústavů a jak se banky vyrovnávají s existencí potenciálních rizik, ohrožujících bezpečnost důvěrných dat. Studie se zabývala různými aspekty zabezpečení přístupu k účtu, jako je šifrování dat, možnosti autentizace klienta, tvorba uživatelského jména a hesla, autorizace platby, ale například i cena za zabezpečení, kterou si jednotlivé banky účtují. Ze závěru studie vyplývá, že mezi banky s nejlépe zabezpečením vstupu na účet v základní verzi (tzn. bez příplatků) patří eBanka.

eBanka poskytuje širokou škálu produktů a služeb přímého bankovnictví, které neustále zlepšuje a přizpůsobuje požadavkům klientů a trhu. V této oblasti je to právě eBanka, která udává trendy a směr. Přímé bankovnictví eBanky bylo již mnohokrát oceněno v nejrůznějších soutěžích, jedním z posledních ocenění je prestižní titul Přímé bankovnictví roku 2004 v soutěži MasterCard Banka roku 2004 a trojnásobné vítězství ve Velkém testu internetbankingu pořádaného společností Fincentrum (naposledy v létě 2005).

eBanka svým retailovým i firemním klientům nabízí na trhu vůbec nejširší škálu služeb prostřednictvím internetového bankovnictví (přehled viz příloha).

Internetové bankovnictví je nejdynamičtěji se rozvíjející oblastí českého finančního trhu. Využívají ho téměř 2 miliony klientů a ročně jejich počet roste o desítky procent. Klientům především umožňuje rychlou a pohodlnou správu finančních prostředků nezávisle na fyzické blízkosti a otevírací době banky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).