Hlavní navigace

Do Jesenice nad Odrou už lidem po pěti dnech od nahlášení škod Česká pojišťovna odeslala 1,6 milionu korun

Česká pojišťovna bude po záplavách, které před třemi týdny postihly především severní Moravu a jižní Čechy, vyplácet svým klientům v rámci náhrady škody kolem 900 milionů korun za přibližně 15 tisíc případů.

Důraz na rychlost při likvidaci v nejvíce postižených oblastech ukazuje příklad Jeseníku na Odrou na Novojičínsku, odkud teprve před pěti dny České pojišťovně ohlásili 24 případů pozáplavových škod. Díky perfektní spolupráci se zástupci místní samosprávy a okamžité reakci mobilních techniků i likvidátorů ČP už včera Česká pojišťovna do této obce poslala 1 600 000 korun.

Dosud České pojišťovně oznámilo pojistné události za 650 milionů korun kolem devíti tisíc lidí, z toho 3762 jich bylo z Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Zajímavostí je, že někteří klienti ČP měli „problémy“, které by jim možná jiní mohli závidět: překvapilo je, že se s nimi likvidátoři chtěli v rámci urychlení likvidace domlouvat na prohlídce už na sobotu a neděli.