Hlavní navigace

ČSOB Pojišťovna zvýšila tempo růstu pojistného

Předepsané pojistné ČSOB Pojišťovny stouplo v prvním letošním pololetí na 3,516 miliardy korun, což představuje meziroční zvýšení o 9,7 procenta. Oproti loňskému prvnímu pololetí to znamená zrychlení tempa růstu pojistného na téměř trojnásobek. Současně ČSOB Pojišťovna vykázala podstatně rychlejší růst předpisu než celý pojistný trh ČR, který v prvním pololetí vzrostl meziročně jen o 1,4 procenta.

„Očekávání, že se český pojistný trh vymaní z loňské stagnace, se zatím bohužel nenaplnila. O to více nás těší, že ČSOB Pojišťovna dokázala v prvním letošním pololetí tomuto trendu úspěšně vzdorovat, a to jak v neživotním pojištění, tak v pojištění životním,“ řekl předseda představenstva a generální ředitel ČSOB Pojišťovny Jeroen van Leeuwen.

Předepsané pojistné neživotního pojištění stouplo ČSOB Pojišťovně za leden až červen letošního roku o 11,3 procenta na 1,657 miliardy korun. Zasloužilo se o to především pojištění průmyslových rizik, povinné ručení (růst o 18 procent) a cestovní pojištění (růst o 10 procent).

Částka, již klienti ČSOB Pojišťovny uhradí za životní pojištění, dosáhla 1,859 miliardy korun a byla oproti stejnému období loni vyšší o 8,2 procenta. V porovnání s minulým rokem byl přitom růst tažen výhradně běžně placenými pojištěními, jejichž objem stoupl o 14,2 procenta. „To je pro pojišťovnu z dlouhodobého hlediska příznivá zpráva, protože běžné placená pojištění jsou základem pro udržitelný růst v budoucnu,“ vysvětlil Leeuwen.

Zejména v prodeji životních pojištění ČSOB Pojišťovny hraje důležitou roli obchodní síť sesterské ČSOB, v niž se v prvním pololetí prodalo téměř 30 procent těchto pojištění, u neživotních pojištění činil podíl obchodní sítě ČSOB bezmála 20 procent. To je v souladu se záměrem Skupiny ČSOB dále rozvíjet bankopojištění, tedy osvědčený model vzájemného propojení bankovních a pojišťovacích produktů a jejich distribuce pod jednou střechou. Bankopojištění představuje specifické know-how finanční skupiny KBC, do níž ČSOB Pojišťovna i ČSOB patří.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).