Hlavní navigace

ČSOB jde proti proudu a snižuje úrokové sazby hypotečních úvěrů

ČSOB, navzdory stále rostoucím úrokovým sazbám na českém trhu, snižuje úrokové sazby hypotečních úvěrů. S platností od pondělí 18. února dochází u hypoték s tříletou a pětiletou fixací ke snížení úrokových sazeb o 0,1 %. Veškeré úrokové sazby hypotečních úvěrů nejsou na rozdíl od některých konkurenčních bank minimální, ale garantované. Klienty tak na pobočce nečeká nepříjemné překvapení ohledně reálně nabídnuté výše sazby.

„Snížením úrokových sazeb jsme se rozhodli podpořit prodej hypoték v období, které bývá obvykle slabší. U tříletých a pětiletých fixací jsme již na začátku roku přistoupili k sjednocení úrokové sazby, obě dvě nyní nabízíme za stejnou úrokovou sazbu. Výši sazeb navíc garantujeme pro všechny klienty. “ uvedl Jan Klouček, který je v ČSOB za úvěry na bydlení odpovědný.

V roce 2008 bude ČSOB pro klienty i nadále zkvalitňovat produkty a veškeré služby s hypotékami spojené. Jde především o jednoduchost a rychlost. „Z našich průzkumů vyplynulo, že sjednání hypotéky a všech věcí s tím spojených, je pro klienty nejvíce stresovou záležitostí, proto se jim tento proces budeme nadále snažit co nejvíce ulehčit,“ doplnil Jan Klouček. Jedním z prvních kroků bylo v loňském roce zavedení Cenové mapy, která klientům umožňuje ocenění bytu již ve více než 200 městech ČR bez jakéhokoliv oceňování odhadcem. V loňském roce ČSOB také prodloužila dobu splácení hypotéky a to až na 40 let a také současně prodloužila věk, do kterého je možné hypotéku splácet – až do 70 let. Zájemcům o ČSOB Hypotéku se v loňském roce také výrazně zrychlilo, zjednodušilo a zlevnilo vyřízení půjčky na bydlení díky další novince – dálkovému přístupu do katastru nemovitostí. Žadatelé o ČSOB Hypotéku tak získají potřebné dokumenty v elektronické podobě bezplatně přímo na pobočce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).