Hlavní navigace

Commerzbank zprostředkuje výhodné zdroje od Evropské investiční banky (EIB)

[Tisková zpráva] Commerzbank získala od Evropské investiční banky globální úvěr, na jehož základě poskytuje financování malých a středních podniků v České republice, na Slovensku a v Maďarsku.

Prostřednictvím pobočky Commerzbank v Praze a Bratislavě a dceřiné společnosti Commerzbank v Maďarsku mohou firmy z odvětví energetiky, ochrany životního prostředí, průmyslu, infrastruktury a služeb získat atraktivní úvěrový rámec. Ten je poskytován za zvýhodněnou úrokovou sazbu na střednědobé a dlouhodobé financování investičních potřeb a provozního kapitálu. Celkem je k dispozici 100 milionů eur na investiční projekty a nákup hmotného investičního majetku.

„Podniky mohou za pomoci zdrojů od Evropské investiční banky snadněji investovat do svého dalšího rozvoje a rádi je v tom podpoříme. Těší nás, že tím můžeme ještě lépe rozvinout naši spolupráci s českými firmami,“ řekl Ľudovít Bán, ředitel Corporate Banking pražské pobočky Commerzbank.

Úvěry jsou určeny zejména pro malé a středně velké podniky s méně než 250 zaměstnanci. Vedle toho je 40 milionů eur určeno pro středně velké podniky – takzvané Mid-Caps – s více než 250 a méně než 3000 zaměstnanci. Celková částka financovaného projektu nesmí přesáhnout 25 milionů eur. Maximální výše úvěru je 12,5 milionu eur.

Kromě toho lze financovat i nehmotný majetek a provozní kapitál. Tímto způsobem má být zajištěna stálá podpora podnikatelské­ho růstu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).