Hlavní navigace

Člen představenstva České spořitelny bude řídit rakouskou Salzburger Sparkasse, dceru Erste Bank

Pan Gernot Mittendorfer, dosavadní člen představenstva České spořitelny, největší dceřiné společnosti skupiny Erste Bank, bude k 1. srpnu 2004 jmenován členem představenstva rakouské spořitelny Salzburger Sparkasse, která rovněž patří do skupiny Erste Bank. Pan Gernot Mittendorfer rezignuje na pozici člena představenstva a náměstka generálního ředitele České spořitelny. Od 1. října bude vykonávat funkci generálního ředitele ve spořitelně Salzburger Sparkasse, ve funkci nahradí pana Waltera Schwimberského, který odchází do důchodu.

Doba čtení: 1 minuta

Porozumět potřebám místních klientů je klíčové pro dosažení klientské spokojenosti. Mým cílem je naslouchat potřebám klientů Salzburger Sparkasse a pokračovat v úsilí, aby tato spořitelna byla úspěšným členem skupiny Erste Bank, řekl Gernot Mittendorfer. Salzburger Sparkasse poskytuje služby asi 100.000 klientům.

Pan Gernot Mittendorfer nastoupil do DIE ERSTE österreichische Spar-Casse Bank AG v roce 1990 a pracoval v drobném bankovnictví. V roce 1997 byl jmenován do představenstva spořitelny Sparkasse Mühlviertel West Bank AG, kde mimo jiné zodpovídal také za finanční služby v České republice. V roce 1999 se stal členem představenstva Erste Bank Sparkassen (CR), a.s. a řídil drobné bankovnictví. Od roku 2000 je členem představenstva České spořitelny, do jeho gesce spadají služby pro korporátní klienty, pro malé a střední firmy, pro města a obce a také služby v oblasti financování nemovitostí.

Česká spořitelna oznámí jméno nástupce pana Mittendorfera v nejbližších týdnech.

Klára Gajdušková,
České spořitelny, a.s.