Hlavní navigace

Citibank a.s. vytvořila ve druhém čtvrtletí zisk ve výši 428 miliónů korun

Citibank a.s., člen finanční skupiny Citigroup, dosáhla ve druhém čtvrtletí letošního roku zisku 428 miliónů korun, což představuje čtyřprocentní pokles ve srovnání se stejným obdobím loňského roku.

Výsledky byly primárně ovlivněny ztrátami z měnových obchodů, které se tak projevily v příjmech z finančních operací. Při vyloučení tohoto faktoru však Citibank a.s. dosáhla dobrého výsledku, který reprezentuje desetiprocentní nárůst příjmů z poplatků a provizí na 234 miliónů korun k 30.6. 2003, který nahradil dvouprocentní pokles příjmu z úroků.

Celková aktiva banky dosáhla částky 68 388 miliónu korun k 30. červnu 2003. Kapitálová přiměřenost činila ke stejnému datu 15,26 %.

Nejvýznamnější novinkou bylo v uplynulém období uvedení nového konceptu privátního bankovnictví Citibank – CitiGold Wealth Management. Česká republika byla druhou zemí střední Evropy po Polsku, kde byl tento koncept zaveden.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).