Hlavní navigace

Bydlet lze dřív než za to zaplatíte

Letní počasí a delší dny přímo vybízejí k dlouho odkládaným stavebním úpravám. A proč to platit ihned ze svého, když můžete využít stavební spoření, přesněji řečeno úvěr od stavební spořitelny! Stavební spořitelny jsou na rostoucí zájem o úvěry připraveny.

Ať už hodláte rekonstruovat koupelnu, kuchyň, nebo dokonce celý byt, či rodinný domek, tak se musíte připravit na to, že půjde o poměrně dost peněz. Pokud už máte stavební spoření a nárok na řádný úvěr, řešení je nasnadě. Pokud ne, tak nemusíte zoufat. Naštěstí je dnes nabídka úvěrů jednotlivých stavebních spořitelen a hypotečních bank již tak daleko, že, nemusíte spořit předem, abyste mohli byt nebo domek opravit či koupit. Vyřešit problematickou bytovou situaci vám pomůže například překlenovací úvěr od stavební spořitelny Wüstenrot nazvaný SUPERÚVĚR. A to i v případě, že nemáte žádné vlastní prostředky. Proč tedy nevyužít příležitosti a nebydlet kvalitně dřív, než toto bydlení začnete splácet.

SUPERÚVĚR mohou využít všichni účastníci stavebního spoření (tedy nejen klienti stavební spořitelny Wüstenrot), kteří mají uzavřenou smlouvu o stavebním spoření nejméně po dobu jednoho roku. Tato podmínka je splněna i v případě, že je smlouva o stavebním spoření uzavřena na manžela/ku či nezletilé dítě žadatele.

Úvěr je poskytován i bez akontace. V tomto případě za úvěr zaplatíte o něco vyšší úrokovou sazbu než u úvěru s počátečním vkladem. Není však třeba věšet hlavu, protože právě varianta bez počátečního vkladu umožňuje optimálně využít dvě smlouvy o stavebním spoření – původní pro spoření a novou pro úvěr. Tak můžete získat potřebné peníze levněji za nižší úrokové sazby. Ty se v současnosti díky příznivým úrokovým sazbám ČNB pohybují na historických minimech a v případě SUPERÚVĚRU začínají na 2,5 % a končí na 4,8 % při nulové akontaci. Samozřejmostí je neměnnost úrokové sazby po celou dobu splácení a možnost výběru mezi variantou s kratší či prodlouženou dobou splatnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).