Hlavní navigace

AXA Group odkoupila 36,7% podíl v ruské pojišťovně RESO GARANTIA

Praha, 25. června 2008 – Finanční skupina AXA 18. června oznámila, že avizované nabití 36,7 % akciového kapitálu od společnosti RESO GARANTIA, proběhlo podle předem stanového plánu. Tento dlouho připravovaný odkup akcií byl poprvé veřejně oznámen 21. prosince 2007. Transakce převzetí podílu v druhé největší neživotní pojišťovně v Rusku byla zdárně uzavřena 17. června 2008.

Finanční skupina AXA 17. června úspěšně dokončila dlouhodobě očekávaný odkup akcií od ruské společnosti RESO GARANTIA. Své záměry oznámila AXA již na sklonku minulého roku. V červnu 2008 byla transakce uzavřena a AXA tak získala akciový kapitál ve výši téměř 40 %.

„S akcionáři společnosti RESO GARANITA jsme se dohodli na ceně 810 milionů EUR. Za tuto cenu získala finanční skupina AXA ve firmě 36,7% podíl a spolu s ním i předkupní právo na zbývající podíl,“ oznámil Henri de Castries, předseda představenstva AXA Group. „Tímto krokem chceme posílit náš vliv na rostoucím ruském pojistném trhu. S akcionáři společnosti RESO jsme se totiž dohodli na založení společného podniku,“ dodal Henri de Castries.

O společnosti RESO

Společnost RESO byla založena již v roce 1991. Na ruském trhu neživotního pojištění zaujímá mezi konkurenčními firmami se 7% podílem na trhu druhé místo. Je to způsobeno především tím, že její distribuční síť tvoří 18 000 pojišťovacích agentů. Společnost RESO GARANTIA se v současnosti zaměřuje převážně na pojištění motorových vozidel. V první polovině roku 2007 společnost dosáhla příjmů ve výši 446 milionů EUR a čistého zisku 41 milionů EUR.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).