Hlavní navigace

Allianz dobrým řidičům zlevňuje povinné ručení o pět procent

„Základní sazby pro příští rok nezvyšujeme, proto řidiči, kteří jezdí bez nehody a mají nárok na bonus za bezeškodní průběh pojištění, zaplatí v roce 2007 o 5 % méně, než letos. Jedná se o více než 90 % našich klientů,“ potvrdila pro řidiče příznivou zprávu Zuzana Kepková, místopředsedkyně představenstva Allianz pojišťovny zodpovědná za neživotní pojištění.

Allianz pojišťovna bude i v příštím roce pokračovat v cenové segmentaci povinného ručení podle regionů, věku a podle toho, zda se jedná o podnikatele nebo soukromou osobu. Kromě této segmentace Allianz uplatňuje také systém bonus/malus, který upravuje pojistné v závislosti na individuálním škodním průběhu každého řidiče. Zároveň Allianz uznává bonusy i od ostatních pojišťoven v ČR, ale i ze zahraničí.

Detailnější segmentační kritéria umožňují pojišťovnám mnohem spravedlivěji stanovit pojistné v závislosti na počtu škod a výši pojistného plnění jednotlivých kategorií vozidel a řidičů. „Důsledným uplatňováním segmentace jsme dokázali udržet základní sazby povinného ručení pro příští rok na úrovni letošních sazeb,“ uvedla Zuzana Kepková. „Segmentace je však náročná na správu smluv, proto možná s jejím zavedením některé pojišťovny na našem trhu váhají,“ doplnila Zuzana Kepková.

Například pětačtyřicetiletý majitel Škody Felicia 1.3, který žije v menším městě (do 90 000 obyvatel) a nezpůsobil v uplynulých sedmi letech žádnou nehodu, zaplatí u Allianz za povinné ručení jen 2 115,– Kč za rok. V regionech, kde Allianz nabízí nejnižší sazbu povinného ručení, žije cca 75 % obyvatel České republiky.

Další zajímavé snížení ceny pojistného, až o 11 %, získají klienti, kteří si sjednají povinné ručení se spoluúčastí na škodě. Jedná se o revoluční produkt povinného ručení, který Allianz pojišťovna nabízí jako jediná na českém trhu. Slevu poskytuje Allianz svým klientům také při sjednání povinného ručení na www.allianz.cz.

V rámci povinného ručení Allianz získávají všichni klienti nárok na rozsáhlé asistenční služby. Narozdíl od většiny trhu mohou asistenční služby využívat řidiči nejen při nehodě, ale především při každé, i opakující se, poruše jejich vozidla.

Výhodné sazby nabízí Allianz pojišťovna také u havarijního pojištění, při sjednání obou pojištění současně navíc klient získá další, pětiprocentní slevu ze sazby havarijního pojištění. Povinné ručení i havarijní pojištění je možné sjednat u všech obchodních zástupců Allianz a ve všech pobočkách Komerční banky. V klidu domova a ještě se zajímavou slevou si pak mohou řidiči sjednat povinné ručení na internetových stránkách.

Milan Káňa
vedoucí oddělení komunikace

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).