Hlavní navigace

AEGON kupuje v Maďarsku dvě společnosti skupiny UNIQA a posiluje svou pozici v oblasti penzí a asset managementu

[Tisková zpráva] Koncern AEGON dnes oznámil, že AEGON Maďarsko podepsal smlouvu o koupi 100 % základního kapitálu v Maďarsku působících společností, UNIQA Asset Management a Heller-Saldo 2000 Pension Fund Management Company, patřících do skupiny pojišťovny UNIQA. Akcie budou převedeny na AEGON do 30. června 2008, až bude transakce schválena místními regulatorními orgány.

Doba čtení: 1 minuta

Tato poslední transakce je v souladu s globální strategií finančního koncernu AEGON posilovat svoje postavení v oblasti penzijního zabezpečení a správy majetku na trzích Střední a Východní Evropy.

Současná hodnota majetku, který je spravován společností AEGON Maďarsko v rámci penzijního zabezpečení, činí 1,6 miliard EUR. Díky této akvizici vzroste tato hodnota zhruba o 300 milionů EUR. Po dokončení transakce se tak AEGON v Maďarsku stane druhým největším subjektem v oblasti povinného penzijního zabezpečení a třetím v oblasti dobrovolných penzijních fondů.

AEGON vstoupil na trh v Maďarsku v roce 1992 akvizicí s bývalou státní pojišťovnou Állami Biztosító. Úspěšné působení na trhu v Maďarsku v posledních letech poskytlo společnosti odrazový můstek pro další expanzi do regionu Střední a Východní Evropa. V loňském roce AEGON koupil společnost PTE Skarbiec-Emerytura v Polsku, která se v současné době slučuje s PTE Ergo Hestia, s cílem posílit svoji pozici na trhu v oblasti penzijních fondů.

AEGON dále působí v České republice, na Slovensku a v Rumunsku, kde vloni podepsal dohodu o vytvoření společného penzijního fondu se čtvrtou největší komerční bankou na trhu – Banka Transylvania.