Hlavní navigace

Názory k článku Zkušební doba v práci od ledna 2009 s odškodněním

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 10. 2008 16:07

    pet (neregistrovaný)

    Písemné oznámení o zrušení pracovního poměru má být doručeno druhému účastníku zpravidla alespoň 3 dny přede dnem, kdy má pracovní poměr skončit.

    Zaměstnavatel však od 1. ledna 2009 nemůže ve zkušební době zrušit pracovní poměr v době prvních 14 kalendářních dnů trvání dočasné pracovní neschopnosti (karantény) zaměstnance.

    Takže zaměstnavatel včas písemně oznámí, zaměstnanec obratem onemocní a je vymalováno. Ó jak geniální, takže posledních 14 dnů může pracovní poměr ukončit zaměstnanec, ale zaměstnavatel už jde do rizika - no on jde do rizika vždy, ale v posledních 14 dnech víc.

  • 19. 1. 2009 14:46

    Hansan (neregistrovaný)
    Naštěstí je v zákoně slovíčko "má" nikoliv musí. Jen podnikatelský sebevrah ukončí PP ve zkušební lhůtě 3 dny předem. Další z přitroublých zákonů, tento lze naštěstí snadno obejít. Jen na okraj, řídím lidi 40 let a přestávku na kojení jsem nikdy neviděl. Pro naše
    úředníky stále platí dej blbci stůl a vymyslí lejstro.
  • 13. 12. 2009 15:41

    Peta (neregistrovaný)

    Dobrý den,já jsem teď skoncila po sedmi letech mateřskou,jsem velmi schopná a pracovitá,ale problém jsou děti.Našla jsem si práci na ranní směnu a už mám problém,moje děti musí ráno vstávat po páté,pak přijede děda a holky veze do školy a školky a já odcházím před půl šestou.Byla jsem přijata na ranní směnu ale ve smlouvě to nemám.Ale oto snad ani nejde.Ani si nedokážete představit,co je to za stres pro tu ženskou,když se ráno dítě vzbudíte a má horečku,já musím do práce a hlídání není,protože babičku nemám v mýstě bydliště a nemá kdo za mě jít a možná by to šlo,ale protože jsem ve zkušební lhůtě,tak jsem udělala vše proto,abych ten den do té práce mohla jít a to není poprvé.Já práci potřebuju a žádné zákony neobcházím,ale na mě ten zákon taky prdí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).