Pro ty kdo ještě museli povinně na vojnu a sloužili své vlasti úžasných 730 dní nemusím poučovat o tom co vše se na vojně pilo. Nejlevnější opici jsem si přivodil burčákem z černého bezu. Nic odpornějšího jsem od té doby již nepil. Dnes by to mohla trumfnout již jen vězeňská kvaska. Hlavní bylo heslo. Hanba prožít vojnu střízlivý. Šťastný nový rok.
Ještě jedna varianta je zvýšení účinnosti vstřebávání alkoholu. Kromě pití nalačno lze ještě si lze ještě pomoci změnou složení žaludečních šťáv - požitím několika Aspirinů se zvýší jejich kyselost a tím dojde k vyšší účinnosti vstřebávání alkoholu.
Ono vlastně pití alkoholu je nehorázným plýtváním. Podle internetové kalkulačky když vypiju 0,1 l 40 % lihoviny, tak budu mít asi 0,7 promile alkoholu v krvi. Když vezmu v úvahu, že mám asi 5,5 litru krve, tak to dělá pouhých 3,85 ml alkoholu, ale přitom jsem vypil 40 mililitrů alkoholu. Účinnost vstřebání tak není ani 10 % !
To by mě docela zajímalo jak to dopadlo. S tou vodkou nevím, tam bude spoustu jiných látek, ale třeba koupit si lahvičku lihu v lékárně. 5 ml by mělo stačit na slušnou opičku. Sám bych do toho ale nešel.
Pak jsem v TV viděl reportáž o nějaké restauraci, kde hostům umožňují alkohol inhalovat. Negativní reakce prý nezaznamenali, pouze pozitivní - ráno po tom prý není kocovina. O účinnosti ale nic neříkali.
Tato metoda je popsana i v jenom z romanu Dicka Francise a tam ji pro zmenu hodnoti jako velmi ucinnou :) Tak asi nezbyva nez to zkusit.
A dale jsem cetl o opijeni se pres sliznice menstruacnim tamponem namocenym v alkoholu a zavedenym do pochvy nebo konecniku. Taky zajimava metoda :)
Ještě jste mohli k tomu udělat přepočet, přeci jen různá pitiva mají různou koncentraci a obvyklý objem balení, takže přepočet na cenu za jednotku lihu není úplně triviální a není tedy patrné co je ze zveřejněné nabídky nejvýhodnější.
Pokud jde o makroekonomickou stránku věci, tak víno má nulovou spotřební daň, takže volbou přívlastkového vína, kde surovina musí být z domácích zdrojů, dosáhnete toho, že relativně největší část z utracených peněz přijde konkrétnímu českému pěstiteli a nezmizí v zahraničí nebo bezedném státním rozpočtu.
Taky mne to napadlo, zvláště pak když jsem potkala Rum se 40%, pak s 37,5% a pak jeden s pouhými 20% alkoholu . U vína je to totéž v bleděmodrém.
Dále je docela výživné si přečíst obsah na etiketě. Vyrazilo mi dech, když jsem na etiketě jednoho ze sektů četla složení: pitná voda, ovocná složka, kyslíčník uhličitý .. a další. Nějak jsem nemohla pobrat, proč je to mezi víny a úplně ne přešla chuť na konzumaci čehokoliv podobného.
Jinak nejsem příznivem nějakého zlískávání se do bezvědomí. Alkohol má člověk pít, aby měl třeba dobrou náladu a proto, že mu daná lihovina chutná, měl by si pochutnat a alkoholický nápoj vychutnat, ne se ztřískat a následně seznámit společnost s obsahem svého žaludku.
PS: jo, a pokud se chcete opravdu ztřískat do bezvědomí, pak nejlevnější varianta nevede přes nákup krabicáku, ale je třeba postupova ve směru pivčo, pár decáků vínka, pár panáků a alkoholický dýchánek ukončit dvoudeckou sektu. Sekt s bublinkama Vás dorazí naprosto spolehlivě. Budete rádi, když si v brzkém ránku ještě budete pamatovat cestu domů.
Všechno nejlepší do Nového roku, vážení, abychom tady ještě hodně dlouho ve zdraví diskutovali!!!!
Pro mě platí rovnice v titulku. Já když se "levně" opiji, tak mám druhý den takovou kocovinu, že buď nejsem schopen pracovat vůbec (pracovní dobu mám volnou), nebo pracuji na zlomek svého maximálního výkonu. A nejsem schopen si ani normálně užít volný den (válení se v posteli, na gauči, nebo před televizí nepovažuji za příjemně strávený den).
Čili přijdu o den. O pracovní den, nebo o volný den - ztráta v obou případech značná.
Takže když chci ušetřit, tak spíš piji takové pití u kterého doufám, že po něm nebudu mít kocovinu tak velkou.
Čili vyhýbám se tvrdému alkoholu, který si nekoupím sám v etablovaném kamenném obchodě. Tak nějak doufám, že prostě vedoucí prodejny v řetězci jako Albert, nebo Tesco by si nedovolil prodávat lahve, které koupil někde bokem. Předpokládám, že centrální evidence skladu, prodeje a pokladen něco takového vylučuje.
Restauracím v tomhle nevěřím. A to od putyk až po drahé restaurace. Ani drahá restaurace není záruka toho, že se majitel nerozhodl tento týden zariskovat s pověstí, nebo že mu neselhal systém kontroly zaměstnanců a já nedostanu místo dobré kořalky nějaký sajrajt. A nemylte se - 99% lidí špatnou kořalku nepozná.
V restauracích piji slušné víno - to se nepančuje tak, jako tvrdý alkohol. Resp. šidí se s ním jinak - ale pokud mi víno přijde chuťově kvalitní, tak to, že to byla jiná (a levnější) značka, mi silnou kocovinu ještě nezpůsobilo.
Co se týká piva, tak to je velmi individuální. Jsou piva, po kterých mě bolí hlava víc a po kterých méně. A v restauracích je nutno mít na paměti, že kvalita restaurace může kvalitu piva znatelně snížit, ale naopak to platí mnohem méně.
Nicméně i u správně vybraného vybraného pití, podle výše uvedených rad je potřeba mít na paměti, že pracovní/volný den ušetřím pouze v případě, že PIJI s MÍROU.
Hezký Nový rok všem.