Hlavní navigace

Názor k článku Propad cen bytů nečekám, trh je ale třeba zbrzdit, říká šéf Hypoteční banky od Michal - Podle mě ČNB touto regulací hypoték nadělá víc...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 6. 2018 8:44

    Michal (neregistrovaný)

    Podle mě ČNB touto regulací hypoték nadělá víc škody než užitku. Lidé ji budou obcházet a část peněz si prostě půjčí jinde na vyšší úrok a tím stabilitu hypotečního trhu ohrozí ještě víc. Ona centrální banka dělá samé kopance. Za přehřátí ekonomiky a vznik realitní bubliny taky může sama, protože natiskla hodně peněz a výrazně snížila úrokovou sazbu. Takhle nízké úrokové sazby se používají v době krize na oživení trhu, ale ČNB si vystřílela všechen prach tím, že v době růstu byly téměř na nule. Souhlasím s prohlášením ekonoma Pikory ,,Za vším hledej centrálního bankéře " .
    Já bych bankám v hypotečních úvěrech nechal volnou ruku, ale s tím, že v případě krachu je nikdo nebude zachraňovat, za což by se měly zavázat i politické strany. A že v nich mají lidé úspory? Od toho je přece pojištění vkladu a kdo má víc peněz, tak diverzifikovat a tím rozložit rizika.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).